Kwetsbaarheid is ook…

Geplaatst op 26 januari, 2012 

Kwetsbaarheid betekent voor mij (aan)raken en (aan)geraakt kunnen worden. Bij kwetsbaarheid denk ik dan in eerste instantie aan de confrontatie met gevoelens, behoeften, gedachten, gedrag, eigenschappen en herinneringen waar een flinke laag schaamte en pijn op ligt. Alsof een oude wond waar niemand van mag weten ineens open scheurt en begint te bloeden.

Maar kwetsbaarheid betekent voor mij ook geraakt kunnen worden door muziek, een boek, een film, een vogeltje dat ’s morgens vroeg zingt, een kind dat lacht, een bejaard echtpaar dat arm in arm over straat loopt, het geluid en de geur van ze zee, de eerste warme zonnestralen in de lente, na een mooi ritje op de motor weer veilig thuis komen, het eerste kopje koffie ’s morgens, de smaak van bami met satésaus, de sterrenhemel, het vuur in de vuurkorf, een verfrissend briesje na een warme dag, een vriendschap, mijn geliefden en door de oneindigheid van deze lijst.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!