Daarom heet het kwetsbaarheid

Geplaatst op 20 januari, 2012 

Stel: je wilt iets delen waar voor jou een emotionele lading op ligt, iets met veel schaamte en pijn erop. Bedenk zelf even iets…..

En dan schraap je alle moed bij elkaar om datgene dat jaren in een donkere hoek van je onderbewustzijn moest leven in de openbaarheid te brengen. Je trotseert de schaamte en de pijn, negeert alle wat-zullen-de-mensen-wel-niet-van-je-denken-gedachten en vertelt je verhaal.

Het is eruit, het is klaar. Oef, dat lucht op.

Je kijkt je gesprekspartner aan en die zegt dan zoiets als: ‘Oh, daar ben ik jaren geleden al mee gestopt‘ of ‘Oh, dat heb ik al heel lang geleden overboord gegooid‘ of ‘Oh, dat heb ik al lang en breed losgelaten‘.

Voel je het?

Daarom heet kwetsbaarheid kwetsbaarheid.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

9 Reacties to “Daarom heet het kwetsbaarheid”

 1. karin r. on januari 20th, 2012 09:28

  betrap mezelf er nog weleens op dat ik dat iig denk, en heel soms hardop zeg. maar de ander heeft er niets aan. echt helemaal niets. …

 2. Peter de Kock on januari 20th, 2012 09:31

  @Karin: Precies. Wat iemand nodig heeft die zich kwetsbaar opstelt is volgens mij mededogen en acceptatie. Althans, zo zou het voor mij zijn.

 3. Marjolein on januari 20th, 2012 19:27

  ik voel m…

 4. Peter de Kock on januari 20th, 2012 20:54

  @Marjolein: Daar staan we dan, kwetsbaar met onze kwetsbaarheid.

 5. Els on januari 20th, 2012 19:40

  Een grotere ‘killer’kan er bijna niet zijn. Het zijn vaak ook de mensen die “alles al hebben meegemaakt’ en weinig echte aandacht voor de ander op kunnen brengen. Hopelijk kruip je er niet door terug in je schulp….

 6. Peter de Kock on januari 20th, 2012 20:58

  @Els: Eigenlijk was mijn blog nog niet helemaal af maar ik ga je nu het vervolg verklappen. Ik heb het meerdere keren meegemaakt dat zo iemand dan een paar dagen later iets zegt of doet waar precies het tegendeel uit blijkt. Heb ik dan een klein binnenpretje? Wie me kent mag het zeggen 🙂

 7. Hanneke on januari 20th, 2012 20:53

  Ja ik voel het ook.
  Ik probeer zelf niet zo te reageren als iemand zich kwetsbaar opstelt.

 8. Peter de Kock on januari 20th, 2012 21:25

  @Hanneke: Ik heb het al lang geleden overboord gegooid zo te reageren 🙂

 9. Hanneke on januari 21st, 2012 20:48

  Peter, ik zei het voorzichtig, ik denk wel dat ik het niet meer doe,hoop ik:-)

Laat je reactie achter!