Prettige feestdagen

Geplaatst op 13 december, 2011 

Ze komen weer dichterbij: de feestdagen.

Dit is mijn definitie van de feestdagen: dagen waarop onze verwachtingen van onszelf, van anderen en van het leven, zo gigantisch afwijken van hoe we werkelijk zijn, hoe anderen werkelijk zijn en hoe het leven werkelijk is, dat je gerust kunt spreken van het toppunt van disfunctionaliteit.

En dat toppunt, dat moet gevierd worden. Prettige feestdagen allemaal.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

12 Reacties to “Prettige feestdagen”

 1. Petra on december 13th, 2011 10:46

  haha en ga je daar nu al mee beginnen? 😉

 2. Peter de Kock on december 13th, 2011 20:15

  @Petra: ik heb al kerst- en nieuwsjaarswensen ontvangen dus ik dacht: blogje 🙂

 3. Henny Bos on december 14th, 2011 05:10

  Met kerst is het geen vrede op aarde maar vreten op aarde, ik zal me er wel weer doorheenslaan maar vind kerst en oud en nieuw maar niks, van mij mag het dan weer snel 2 januari zijn, de enige lichtpuntjes zijn de top 2000, waar ik erg van geniet en m’n verjaardag op tweede kerstdag.

 4. Peter de Kock on december 14th, 2011 10:46

  @Henny: Onze gemeenschappelijke vriend heeft hier ook een goed stuk over geschreven: http://www.joy2meu.com/Holidays.html

 5. Huub Koch on december 14th, 2011 10:41

  Fijn dat je zo goed let op je behoeften! 😉

 6. Peter de Kock on december 14th, 2011 10:50

  @Huub: ‘Vieren’ als behoefte. Precies. Alleen dan graag aan de hand van een ander ritueel 🙂

 7. Marc on december 14th, 2011 16:44

  Is toch gezellig, beetje extra sfeerverlichting in de donkere dagen, wat kleuren van de kerstballen, net even iets anders eten dan normaal, samenzijn met familie, iets geven aan familie omdat je om ze geeft, het is maar wat je er zelf van maakt 🙂 .

  Fijne Feestdagen Peter !

 8. Peter de Kock on december 14th, 2011 19:53

  @Marc: Er is inderdaad best iets van te maken, zo erg is het nou ook weer niet 🙂

 9. karin r. on december 17th, 2011 21:31

  vandaar dat ik er zo’n hekel aan heb en er zo min mogelijk aparts aan doe. dus ook geen extra overdadig gedoe met eten.

 10. Peter de Kock on december 18th, 2011 11:37

  @Karin: Ik woon vlakbij een supermarkt en zie straks de bomvolle winkelwagentjes weer voorbij trekken. Een paar dagen later staan de lege flessen opgestapeld bij de glasbak die dan al uitpuilt. Feest is het voornamelijk voor de winkeliers.

 11. Ellen on december 18th, 2011 11:53

  Het meest schrijnende vorige jaar vond ik de inderdaad totaal afgeladen winkelwagentjes die met veel moeite voort werden geduwd. Ondertussen de dakloze die daar stond negerend, want tja, die 2 euro hebben we dan echt niet meer over. Kerstgevoel enzo… Brrrr..

  Verder ontgaat het me totaal waarom kerst steeds langer moet worden uitgesmeerd, van eind november tot eind december, kennelijk toch ergens een behoefte naar de gezelligheid/warmte die met kerst geassocieerd wordt..

  Maar goed, het is inderdaad maar wat je er zelf van maakt, en wat je er zelf van verwacht. Ik herken (gelukkig) die disfunctionaliteit niet voor mezelf en mijn naasten, vind het wel jammer dat je dat zo ervaart..

  Inderdaad, iedereen fijne dagen gewenst!

 12. Peter de Kock on december 18th, 2011 20:23

  @Ellen: Misschien kan iemand onderzoek doen en ons laten weten dat kerst helemaal niets te maken heeft met winkelwagens vol laden (al ben ik mega dankbaar dat we het kunnen) maar dat slimme marketeers ons zo gek hebben gekregen dat elk jaar te doen.

Laat je reactie achter!