Om mezelf lachen

Geplaatst op 11 november, 2011 

Wat ik donderdagochtend met een stuk roggebrood deed, zou een rijke aanvulling zijn op de 25 gekke, mooie, idiote, stomme dingen die ik heb gedaan .

Hoe het zo ontstaan is, weet ik niet maar sinds een paar weken ontbijt ik met roggebrood met pindakaas erop. En dat roggebrood mag niet vers uit het pak zijn maar het moet een beetje stevig zijn, een beetje taai zelfs. Je kunt een stuk roggebrood verschrikkelijk lang laten uitdrogen en dan krijgt het vanzelf de structuur waar ik van hou maar dat duurt me te lang en daarom gebruik ik de broodrooster om dat proces te versnellen.

Voordat roggebrood die stevige ietwat taaie structuur krijgt, wordt het tijdens het roosteren eerst slap en zacht. Het roggebrood heeft dan de neiging om in de broodrooster in elkaar te zakken en in stukken uiteen te vallen. Ik koop altijd van die  kleine plakjes roggebrood die, doordat de plakjes zo klein zijn, net niet onder hun eigen gewicht bezwijken  tijdens het roosteren.  Deze plakjes komen perfect, stevig en taai, uit de broodrooster.

Helaas was dit roggebrood uitverkocht en kocht ik roggebrood van een ander merk. Tijdens het roosteren ontdekte ik dat deze plakjes groter waren en zachter van structuur waardoor zo’n plakje in de broodrooster in elkaar zakt en uit elkaar valt. Ik zat te puzzelen hoe dat op te lossen toen ik ineens een briljant idee kreeg: de broodrooster horizontaal leggen. Als de broodrooster met daarin het roggebrood horizontaal ligt, zakt het roggebrood niet in elkaar en blijft het heel. Een oplossing die een patent waard is.

Dus ik plaats voorzichtig het roggebrood in de broodrooster, kantel de  broodrooster en leg deze horizontaal op het aanrecht. Terwijl het roggebrood perfect geroosterd wordt, ga ik ondertussen brood smeren om mee te nemen voor de lunch. Ik ben daar lekker mee bezig en ruik de geur van verwarmd roggebrood.

Totdat de thermostaat van de broodrooster het ineens welletjes vindt en de veer in werking stelt waarmee het brood uit de broodrooster wordt geëjaculeerd en het, door de horizontale positie van de broodrooster, via een paraboolvormige baan op de keukenvloer belandt. Afgelegde afstand: toch zeker een halve meter.

De oplossing was creatief, de uitvoering hilarisch. Volgende keer toch maar weer het roggebrood van dat andere merk kopen.

Goed weekend allemaal.

Bewaard onder Verhaaltjes

Tags:

Reacties

11 Reacties to “Om mezelf lachen”

 1. Petra on november 11th, 2011 10:30

  Briljant! Gewoon je bord op de goeie plek neerzetten!

 2. Peter de Kock on november 11th, 2011 13:52

  @Petra: Ik heb toch liever weer mijn oude vertrouwde roggebrood. Heb er toen het gebeurde natuurlijk wel heerlijk om gelachen.

 3. Petra on november 11th, 2011 14:01

  Lijkt me ook wel wat voor Mr Bean… 😉

 4. marc on november 11th, 2011 15:41

  Ik zag em al aankomen Peter hahaha, die 2 stukken roggebrood vliegend door de keuken : ), leuk he op die manier creatief bezig zijn, overal een oplossing voor te bedenken.

 5. Peter de Kock on november 11th, 2011 19:50

  @Marc: Het grappige is dat ik die broodrooster al jaren gebruik en precies weet hoe hij werkt en toch niet had stil gestaan bij dat lanceermoment. Tot het brood ineens door de keuken vloog natuurlijk.

 6. Marjanneke on november 11th, 2011 22:19

  Ik vind dat je dit ‘des mans’ hebt opgelost:-).

 7. Peter de Kock on november 11th, 2011 22:28

  @Marjanneke: haha, best wel 🙂

 8. daan on november 13th, 2011 17:15

  horizontale broodroosters bestaan al, heb ze zelfs met een compleet transport systeem gezien

 9. Peter de Kock on november 13th, 2011 17:51

  @Daan: Daar gaat mijn patent… 🙂

 10. Ingrid Greitemann on november 14th, 2011 21:22

  Hoe het kwam? Door die overheerlijke door mij gemaakte erwtensoep met roggenbrood en katenspek! #credits

 11. Peter de Kock on november 14th, 2011 22:52

  @Ingrid: Het ontstaan van geroosterd roggebrood ligt toch echt dieper in de geschiedenis verscholen hoor maar jij krijgt de credits dat er ineens weer roggebrood in huis was.

Laat je reactie achter!