Cadeautje van het universum

Geplaatst op 31 oktober, 2011 

Zodra we onze hotelkamer binnen stapten wisten we dat er iets niet klopte. Dat het een lux hotel was, wisten we maar dat het zo lux was….. We waren even in verwarring. Had de receptie ons de verkeerde kamer toegewezen? Dit leek wel een penthouse.

Meestal schrik ik als er onverwachts geld voor mijn neus opduikt. In de blogs over ‘Geld uit de lucht’ schreef ik daar al over. Ik wil het geld dan zo snel mogelijk bij de rechtmatige eigenaar bezorgen. Het zou logisch zijn om even de receptie te bellen om te checken maar wat is logica tegenwoordig nog waard?

In één van de blogs over ‘Geld uit de lucht’ schrijft Gertrud dat als iemand geld verliest, het voor jou is en dat het voor de ander een les is. Ik had het zo nog nooit bekeken en keek de hotelkamer nog eens goed rond. ‘We houden deze kamer’ zei ik,  ‘het is een cadeautje van het universum’.

Terug thuis ontdekten we dat onze kamer ongeveer 5x zo duur was als wat wij hadden betaald. Foutje van het hotel? Ik zeg dat het een cadeautje van het universum is en dat we dat cadeautje waard zijn. Bedankt universum.

Lees ook:

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

10 Reacties to “Cadeautje van het universum”

 1. Petra on oktober 31st, 2011 10:39

  Geweldig! Als wij leren ontvangen, is alles er!

 2. Peter de Kock on oktober 31st, 2011 17:46

  @Petra: het was heel even wennen om JA te zeggen tegen het cadeautje maar daarna was het heerlijk genieten 🙂

 3. Michael on oktober 31st, 2011 18:07

  Ik hoop dat je ervan genoten hebt. 🙂

 4. Peter de Kock on oktober 31st, 2011 19:40

  @Michael: absoluut. Ik denk dat met me best zou lukken om als miljonair te leven 🙂

 5. Fabiola on oktober 31st, 2011 18:19

  Wat heerlijk dat je kon zeggen ‘we zijn het waard’!

 6. Peter de Kock on oktober 31st, 2011 19:42

  @Fabiola: Leuk dat je precies dat detail eruit pikt. Het voelde goed om het hardop te zeggen, wetende dat het universum meeluistert.

 7. Michael on oktober 31st, 2011 20:13

  @Peter: Ha!Ha! Ja, daar zou ik ook niet zo veel moeite mee hebben.

 8. Ingrid Greitemann on oktober 31st, 2011 20:23

  Ja, ik voelde me eerst wel ongemakkelijk en ben blij dat jij me er op wees dat ik het als cadeautje kon zien van het universum. Ik was wel blij dat ik niet bij het uitchecken was toen de mevrouw aan de balie vroeg of we misschien van kamer gewisseld waren!
  Ik heb genoten van de kamers maar vooral ook van het hele verhaal er om heen! Ook leuk om na te vertellen. 🙂

 9. Peter de Kock on oktober 31st, 2011 22:29

  @Ingrid: Monopoly kent ook zo’n fenomeen: een vergissing van de bank in uw voordeel 🙂

 10. Peter de Kock on oktober 31st, 2011 22:31

  @Michael: nou, dat moet je ook weer niet onderschatten. Ik heb ze tijdens het ontbijt en diner zitten observeren en wat me opviel is dat ze erg weinig praten aan tafel tijdens het eten. Dat vind ik dus een vrij lastig punt 🙂

Laat je reactie achter!