Het is zoals je het zelf wilt

Geplaatst op 30 augustus, 2011 

Je beste vriend verdeelt de appeltaart en geeft jou het kleinste stuk…

Soms denk ik wel eens: was ik maar iemand anders. Maar als ik dan werkelijk iemand anders zou zijn, zou ik waarschijnlijk ook weer iemand anders willen zijn. Wie ik nu ben bijvoorbeeld. Dus waarom zou ik iemand anders willen zijn?

Wat je ook krijgt (zelfs als het om het kleinste stuk appeltaart gaat) of wie je ook bent: het is uiteindelijk zoals je het zelf wilt. Maar wat ik eigenlijk wil zeggen: we zijn goed genoeg zoals we zijn.

Bewaard onder Mening, Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

11 Reacties to “Het is zoals je het zelf wilt”

 1. Marjanneke on augustus 30th, 2011 12:02

  Het is naar mijn idee alleen zoals je zelf wilt als ook alles wat er is geaccepteerd wordt. Dan is dat kleinste kruimeltje appeltaart nog iets om je over te verbazen.

 2. Peter de Kock on augustus 30th, 2011 21:05

  @Marjanneke: Ik lees je comment en ik geloof dat ik ineens mijn eigen blog niet meer begrijp. Ik ben het met je eens maar wat ik via Bert wilde laten zien, is dat het zelfs geldt als je het kleinste stuk appeltaart niet accepteert.

 3. Marjanneke on augustus 30th, 2011 21:19

  @Peter: wat een eer!

 4. Es on augustus 30th, 2011 21:28

  als jij het kleinste stukje krijgt zit ook dat in jezelf en de ander reageerd op de inhoud. Ik heb in mijn systeem jarenlang met me mee gedragen dat ik alleen maar voor de kruimels was, soort assepoestersyndroom, en dat is dan natuurlijk ook waar geworden……

 5. Peter de Kock on augustus 30th, 2011 21:39

  @Marjanneke: Ik zat ineens helemaal in de verwarring. Gelukkig herken ik die toestand als onschadelijk 🙂

  @Es: bedankt, nu snap ik mijn eigen blog weer. Zo ervaar ik het ook.

 6. Marjanneke on augustus 30th, 2011 22:08

  @Peter: mag ik nog een kleine correctie opvoeren: de verwarring zat in Jou… ;-).

 7. Peter de Kock on augustus 30th, 2011 22:15

  @Marjanneke: ik zal het anders zeggen: ik voelde verwarring

 8. Daan on augustus 30th, 2011 22:22

  Toen ik je tweet las moest ik gelijk aan dit filmpje denken, geweldig 🙂

  jezelf ervaren zoals een ander je ervaart is een hele gewaarwording.

  jezelf zijn zoals je werkelijk bent en daar ook vrede mee hebben als anderen daar op inspelen en anticiperen zonder je gekwetst te voelen, maar ook duidelijk maken dat je niet altijd tevreden bent met wie je bent, je niet altijd terug te herleiden bent naar het stereotype beeld dat anderen van je hebben en daar assertief op reageren om toch het grootste stuk appeltaart toebedeeld krijgen. Zoiets, hoop niet al te warrig, lees het morgen nog wel terug 😛

  mocht ik iemand anders zijn, dan het liefst mezelf over twee maanden.. iets waar ik naar uit kijk en mijn geduld voor moet oefenen..

 9. Peter de Kock on augustus 30th, 2011 22:39

  @Daan: Door mijn dochter ben ik weer een enorme Bert en Ernie liefhebber geworden. Binnenkort misschien nog een blogje met Bert en Ernie. Mocht je morgen zijn wie je over twee maanden wilt zijn, laat dan nog even een comment achter hoe je dat gedaan hebt 🙂

 10. Edwin on september 1st, 2011 12:34

  Grappig, een halve minuut voordat ik jouw feed las zat ik naar http://thisisnthappiness.com/post/9630600800/alice-arisu te staren. Treffend 🙂

 11. Peter de Kock on september 1st, 2011 21:12

  @Edwin: als die 6.872.195.424 anderen inclusief Bert en Ernie is, ben ik het met haar eens 🙂

Laat je reactie achter!