Ik hoor hier

Geplaatst op 22 augustus, 2011 

Zomaar een korte middagwandeling vorige week, een wandeling zoals ik ze wel vaker maak. De route is mij bekend en ook de gedachten die ik voorbij zie komen terwijl ik loop.

Ineens is alles anders. De lichtkrant die in mijn hersenen al die zinnige en onzinnige gedachten voorbij laat flitsen, laat me ineens iets zien dat ik nog nooit eerder op die lichtkrant heb gezien. Het staat er in hoofdletters en de tekst staat enkele seconden stil net als ik:

IK HOOR HIER

Daarna begint de tekst op de lichtkrant weer te lopen: Ik hoor hier, ik hoor hier te zijn met wie ik ben en wat ik doe.

Ik begin ook weer te lopen en zie dat de blauwe lucht ineens blauwer is, de wolkjes witter, de bloemen talrijker en de zon stralender. Het is een mooie dag om letterlijk en figuurlijk even stil te staan bij dat ik hier hoor.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “Ik hoor hier”

  1. Marjanneke on augustus 22nd, 2011 11:56

    Ha Peter,
    Mooi te lezen.
    Je hoort hier. JIJ hoort hier en bent altijd al onveranderlijk hier. Waar Peter in verschijnt. En die liep kennelijk op een mooie plek.

  2. Peter de Kock on augustus 22nd, 2011 20:01

    Dank je wel @Marjanneke. Het voelde een beetje als mijn anker uitgooien. Dat zal de aarde gevoeld hebben 🙂

Laat je reactie achter!