Ik had me er zo op verheugd

Geplaatst op 5 augustus, 2011 

Ik had me er nog wel zo op verheugd om na een weekje motorvakantie te bloggen over een leven op twee wielen overdag, een leven van ontmoetingen ’s avonds en een leven in een tentje ’s nachts. Maar het pakte helaas anders uit.

Tijdens de eerste of tweede dag van mijn motorvakantie werd mijn blog gehacked. De webhost waar ik mijn blog heb ondergebracht, heeft dit blijkbaar gedetecteerd en uit voorzorg alles geblokkeerd. Het enige dat te lezen was op mijn blog was de melding ‘Account Suspended’.

Ik kon er op dat moment weinig aan doen en wilde mijn vakantie er niet door laten verpesten maar het speelde af en toe wel door mijn hoofd. Maak onderscheid tussen de dingen die je wel kunt veranderen en de dingen die je niet kunt veranderen, fluisterde ik mezelf dan  toe maar de verhalen (was als….., stel dat….., het zal toch niet zijn dat….., hoe verder…..) kwamen toch.

Sinds dinsdag ben ik weer terug thuis en in plaats van vakantieverhalen delen, heb ik aan de reparatie van mijn blog gewerkt. Nadat de webhost alles weer schoon en leeg had opgeleverd, was het slechts een kwestie van de laatste backup van de database installeren en alles draait weer. Helaas was er een probleem met die backup waardoor de inhoud van mijn blog gelukkig wel behouden was gebleven maar een heleboel instellingen, sidebars, plugins, widgets en links niet.  Daar werk ik nu handmatig aan en ben al een eind gevorderd maar nog niet helemaal klaar.

Één van de consequenties is dat alle comments die na 23 juli zijn geplaatst, blijvend zijn verdwenen. Ook  zijn alle instellingen om automatisch op de hoogte te worden gesteld als er een nieuwe reactie is op een bepaalde blogpost, gereset. Hopelijk blijft het hierbij.

Mijn motorvakantie ligt alweer drie dagen achter me. De herinneringen zijn er nog maar die had ik graag meteen na thuiskomst gedeeld in plaats van dagen of een week later.

Bedankt voor alle bemoedigende e-mails en tweets die ik heb ontvangen, fijn om steun te ervaren bij alle herstelwerkzaamheden.

Het heeft me wel even geschokt: dat iemand die dat echt wil, een blog helemaal kapot kan maken. En erger nog: kwaadaardige software installeren.  Gelukkig heeft mijn webhost meteen ingegrepen.

Petra Maartense noemde het via Twitter een ‘klein kosmisch grapje’ dat ik ‘Dit is misschien mijn laatste blogpost‘ had geschreven en dat een paar dagen later mijn account suspended was. Als het inderdaad bedoeld was als kosmisch grapje zou ik de kosmos willen adviseren: hou maar op met die grappen.

Bewaard onder Bloggen

Tags: , ,

Reacties

14 Reacties to “Ik had me er zo op verheugd”

 1. Es on augustus 5th, 2011 12:04

  Misschien was die reset wel nodig – innerlijk – en heeft het universum jou wel gehackt….wat is veranderd in die week in jou: welke innerlijke instellingen cq overtuigingen, sidebars(zijwegen), plugins(vreemdbesturing, oude bestuuringen, widgets(dingen om te vluchten, te spelen etc) en links(nog nodig en waar is rechts)?

 2. Peter de Kock on augustus 5th, 2011 13:16

  @Es: dan heeft het universum even niet opgelet. Ik was toch al een week offline en op motorvakantie, die hack was echt totaal overbodig en zinloos. Maar die week heeft inderdaad wel wat dingen veranderd, ik merkte het meteen toen ik weer terug was. Wil dat nog even op me laten inwerken. De vertaling die je maakt van de verschillende onderdelen van een blog naar mogelijke veranderingen in het dagelijks leven vind ik dan ook om eens goed voor te gaan zitten. Dank je wel.

 3. Petra on augustus 5th, 2011 13:22

  Dan stel ik voor dat je de kosmos nu uitnodigt vrolijk en vol goede moed een nieuwe start te maken! Frustraties zijn ergens goed voor, bedacht ik me gisteren nog: Het bevordert groei en succes!
  SUCCES!

  Enne: Be careful with your words… 😉

 4. Peter de Kock on augustus 5th, 2011 16:25

  @Petra: Thx, dan groei ik nu als kool 🙂

 5. Verbal Jam on augustus 5th, 2011 22:35

  Ik ben blij voor je dat alles weer een beetje op de rails staat. Want zoiets is goed balen natuurlijk, een blog is toch een beetje ‘je kind’. 😉
  Onder welk cms draait je weblog eigenlijk? WordPress of Pivot? (zie het zo gauw nergens staan).

 6. Peter de Kock on augustus 5th, 2011 22:43

  Dank je wel @Arnoud. Ik gebruik WordPress en ben daar heel tevreden over. Herstelwerk vordert maar hoe meer ik in details duik, hoe meer herstelwerk ik zie. Wordt vervolgd.

 7. Edwin on augustus 6th, 2011 03:28

  Man, wat een ellende. Ik zie de lol van die scriptkiddies nooit zo in. Oefen dan op een grote en nare organisatie of zoiets..

  Maar mooi dat je weer terug bent. Keep it up!

 8. Peter de Kock on augustus 6th, 2011 08:54

  @Edwin: ellende is het. Het heeft ook wel weer een nuttig kantje. Een soort van herbezinning of ik het bloggen belangrijk en leuk genoeg vind om er zoveel tijd aan te besteden. Antwoord: ja. En al bladerend door de vele blogs, zie ik ook een verandering in hoe ik schrijf en waarover, een soort van levend proces.

 9. Jooper on augustus 6th, 2011 21:25

  Daar mag je best ff een beetje ziek van zijn hoor. Snap er ook geen ****, dat er mensen zijn die er plezier aan beleven jouw creatieve werk kapot te maken. Maar goed, alles ziet er gelukkig (voor zover ik het kan bekijken) weer zo uit als het hoort. Niet meer bij stilstaan verder, dat plezier moet je ze eigenlijk niet gunnen.

 10. Peter de Kock on augustus 6th, 2011 22:32

  Dank je wel @Jooper. Ik denk dat het de hacker(s) vooral te doen was om het installeren van hele vervelende software. Gelukkig heeft de webhost dat snel in de gaten gekregen.

 11. Huub Koch on augustus 7th, 2011 23:20

  Ziet er ondertussen gelukkig weer aardig ‘Old Style’ uit hier!

  Jou kunnen ze niet kapot krijgen hoor en dit blog evenmin! Dit soort Hackers zijn gewoon ‘heul errug zielug’.

  So Let it Be! (vrij naar JL)

 12. Peter de Kock on augustus 7th, 2011 23:28

  Dat doet een mens (mij) goed @Huub. Thx.

 13. Hanneke on augustus 13th, 2011 19:45

  Fijn dat je er weer bent!

 14. Peter de Kock on augustus 13th, 2011 20:49

  Een soort van thuiskomen @Hanneke. Bedankt.

Laat je reactie achter!