De alchemie van heden en verleden

Geplaatst op 22 juli, 2011 

Ik weet niet of het door die reĆ¼nie komt van een paar weken geleden of door een soort van innerlijke opschoonactie, maar ik verkeer heden in het verleden.

Ik kom dan maar moeilijk tot het maken van plannen voor morgen of overmorgen en schuif dingen liever even voor me uit. Het is alsof een enorme magneet mijn aandacht wegtrekt naar het verleden. Mijn focus ligt dan bij wat was en wat ik niet meer kan veranderen. Een vrij zinloze bezigheid zo op het eerste gezicht maar het heeft ongetwijfeld een bedoeling.

Ik ben in het verheden: de twilight zone waarin ik het heden naar het verleden breng en het verleden naar het heden. Ik denk dat het een vorm van alchemie is en dat kan alleen maar goud opleveren.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

6 Reacties to “De alchemie van heden en verleden”

 1. Es on juli 22nd, 2011 10:17

  zit er ook al meer dan 1 week in – een soort terugblik, een geheel maken van wat was om te kunnen besluiten wat niet meer naar het heden mee mag, wat geen nut meer heeft, wat geheeld is, gezien is….soms tranen maar vooral veel begrijpen en puzzelstukjes die eindelijk goed vallen. Het nog beter begrijpen van voorbije familieopstellingen…schoonmaak van de ziel

 2. Peter de Kock on juli 22nd, 2011 10:36

  Es: Mooie woorden, dat het te maken heeft met heel maken geloof ik graag. Mijn eerste reactie is toch meestal van ‘ik doe iets niet goed’ maar dat blijkt vaker een leugen te zijn dan waarheid.

 3. Daan on juli 22nd, 2011 10:46

  Een tijd van bezinning en evalueren van het verleden is nooit verkeerd, je moet wel een oog op de toekomst houden en vooral in het heden blijven, zoals je zegt, het verleden naar het heden toehalen. En daarna alle pijlen weer vol op het heden en de toekomst omdat daar weer goud te halen valt met alles wat je hebt meegenomen uit je verleden.

  misschien is het ook de tijd van het jaar, of het weer, het regent buiten, dat de je behoefte hebt om naar binnen te gaan, als de zon schijnt kijken we wel weer verder

 4. Peter de Kock on juli 22nd, 2011 14:33

  @Daan: Het weer is inderdaad wel een mooi steuntje in de rug om letterlijk en figuurlijk binnen te zijn. Hoop wel dat het snel weer zonnig weer is.

 5. Es on juli 22nd, 2011 11:40

  year sure, het weer šŸ™‚
  ’t is de transformatietijd – nu het gedeelte van schoonmaakhttp://www.mayatzolkin.com/wavemail043.html
  en
  http://astrology.about.com/b/2011/07/18/neptune-calling.htm

  en nog meer systemen die allemaal hetzelfde aangeven. Wat je voelt Peter is juist en geen schuldgevoel of iets verkeerd doen….
  ik ken beide ook maar al te goed – gaan definitief de deur uit!

 6. Peter de Kock on juli 22nd, 2011 14:34

  @Es: Het is me ook steeds weer behulpzaam te merken dat anderen met soortgelijke thema’s bezig zijn. Bedankt voor het delen.

Laat je reactie achter!