Voor de camera van Michael Minneboo

Geplaatst op 5 juli, 2011 

Donderdag 19 mei stond ik ineens voor de camera van freelance journalist en audiovisueel programmamaker Michael Minneboo. Ik wist alleen dat het ging om een opname voor zijn serie korte video’s waarin bij bloggers kort en bondig aan het woord laat komen. Wat hij precies ging vragen wist ik pas toen ik de vragen hoorde en de camera al liep: over geweldloze communicatie en codependency. Over controle loslaten gesproken….

Michael Minneboo is behalve freelance journalist en audiovisueel programmamaker een echte blog-ambassadeur. Ook al blog je niet of heb je er nog nooit van gehoord, als je een kwartiertje met Michael praat ga je bloggen, zeker weten ๐Ÿ™‚

Je vindt Michael Minneboo onder andere hier:

Het oorspronkelijke artikel waarin Michael deze video presenteerde vind je hier: Video: Blogger Peter de Kock

Bewaard onder Bloggen, Codependency, Communicatie, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

10 Reacties to “Voor de camera van Michael Minneboo”

 1. Huub Koch on juli 5th, 2011 18:05

  Ik had hem al gezien, maar het blijft een erg leuke video! Ten voeten uit Peter de Kock!

 2. Marjanneke on juli 5th, 2011 18:30

  Wow, hartstikke leuk! Wat heb je ’n vlotte babbel! Over ‘in oorlog zijn met jezelf’… leuk is ie. Jan van Delden heeft het over de papegaaien op je schouder oftewel ‘je Jantjes’…

 3. karin r. on juli 5th, 2011 18:48

  haha! en ik denk meteen: ‘wat was nu ook alweer mijn laatste ‘stom’ en wat zei ik daar precies?’ ๐Ÿ˜‰

 4. Peter de Kock on juli 5th, 2011 22:27

  @Huub Bedankt. Wellicht dat ie tzt nog op mijn profielpagina opduikt.

  @Marjanneke Leuk om te horen. Die papegaaien: mooie dieren maar vreselijk wat ze steeds uitkramen ๐Ÿ™‚

  @Karin Dat weet ik nog wel ๐Ÿ™‚

 5. Bert on juli 6th, 2011 08:39

  Moet toch wel even grinniken, hoor! Eerst heb je het over geweldloze communicatie en anderhalve minuut later ben je ‘in oorlog met jezelf.’

  ’t Blijft intrigerend!

 6. Peter de Kock on juli 6th, 2011 09:54

  @Bert Dat is een scherpe…. ‘In oorlog zijn met jezelf’ is voor mij de beleving die ik heb bij het fenomeen codependency. Het interessante van Geweldloze Communicatie is dat het als zodanig niet bestaat. Wat wel bestaat is communiceren naar het model van Geweldloze Communicatie, het model zoals Marshall Rosenberg dat heeft omschreven. Maar ik denk dat het in bij Geweldloze Communicatie in wezen gaat over eigen verantwoordelijkheid nemen voor je communicatie. Het model kan daarbij behulpzaam zijn. Als ik zou zeggen: codependency is in oorlog zijn met jezelf, dan neem ik er niet echt verantwoordelijkheid voor. Als ik zeg dat codepedency voor mij betekent in oorlog zijn me jezelf, dan doe ik dat wel. Daarmee staat het weliswaar los van het model van Geweldloze Communicatie maar neem ik er wel eigen verantwoordelijkheid voor en laat ik ruimte voor jou en anderen om een ander idee of een andere beleving te hebben bij codependency.

 7. Hanneke on juli 8th, 2011 00:07

  Wat leuk om je eens te horen en te zien Peter!
  Dat geeft weer een extra dimensie aan het contact:-)
  Ik blijf je natuurlijk volgen!

 8. Peter de Kock on juli 8th, 2011 09:47

  @Hanneke: ‘extra dimensie’, dat klinkt spannend ๐Ÿ™‚ Bedankt.

 9. Huub Koch on juli 8th, 2011 08:51

  Zeker doen Peter! (dat van die profielpagina) en vooral zaken uitleggen vanuit je eigen perspectief (dat maakt het zo persoonlijk) ook al lijkt dat in tegenstrijd met bestaande denkwijzen (NVC)! Leer mij eens iemand kennen zonder tegenstrijdigheden! ๐Ÿ˜‰

 10. Peter de Kock on juli 8th, 2011 09:49

  Bedankt @Huub. Tegenstrijdigheden leg ik uit als een ander woord voor kleurrijk ๐Ÿ™‚
  Ik denk echt dat het een misvatting is te denken dat het gebruik van geweldloze communicatie elke vorm van geweld uitsluit. Waar geweldloze communicatie wel bij helpt is het geweld te herkennen en om zorg te dragen voor de onderliggende behoeften.

Laat je reactie achter!