Feesten met jezelf

Geplaatst op 18 april, 2011 

Tien jaar geleden had ik een blog als deze kapot geoordeeld.

Het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven, is over je oordelen heen stappen want daar ligt het avontuur: net achter de oordelen.

Dan feest je elke dag. Met jezelf.

 

 

 

 

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

14 Reacties to “Feesten met jezelf”

 1. Ingrid on april 18th, 2011 20:17

  Mooi inzicht!

 2. Peter de Kock on april 18th, 2011 21:20

  Dank je wel @Ingrid, het kwam ineens naar boven na een middagje feesten.

 3. Berdt on april 18th, 2011 20:26

  Ik behoud mij van commentaar en wacht rustig het aanstaande avontuur af!

 4. Peter de Kock on april 18th, 2011 20:38

  Dat is anders niks voor jou @Berdt om je te onthouden van commentaar 🙂

 5. Petra on april 18th, 2011 21:23

  Part of the miracle? Zijn de 40 dagen om soms?
  (Ben benieuwd naar dat boek, trouwens. Nieuwe inzichten? De moeite waard?)

 6. Peter de Kock on april 18th, 2011 21:29

  @Petra, die 40 dagen zijn inderdaad voorbij. Ik doe de dankbaarheidsoefening nog elke dag. Misschien werkt het wel zo dat door al die dankbaarheid op te schrijven, en dan vooral over dingen waar ik weerstand ervaar, de weerstand elke dag een klein beetje oplost en er meer ruimte komt voor avontuur, magie en inzichten. Wat betreft het boek: de waarde zit in de oefeningen, niet in het boek. Het boek is een inspirerend verhaaltje om de oefening heen.

 7. Petra on april 18th, 2011 21:52

  Verklap ons dan af en toe nog maar eens een oefeningetje! 😉

 8. Peter de Kock on april 19th, 2011 06:02

  Haha @Petra, gezien de aard van de oefening lijkt me dat meer iets voor een 1:1 gesprek. By the way: je kunt de oefening oom in tweetallen doen, met iemand die je vertrouwt. Bijvoorbeeld elke dag per mail 5 – 10 dingen uitwisselen waar je dankbaar voor bent. En dan met name dingen waar een lading schaamte op zit of weerstand of verdriet of boosheid.

 9. Petra on april 20th, 2011 08:14

  Begrijp ik het goed dat je dan de lading ontkracht door dankbaar te zijn dat het je iets te vertellen heeft, die weerstand/boosheid/schaamte/verdriet?
  Elke gelegenheid die ons boos of verdrietig maakt, is een transformatiemogelijkheid? Zoiets?
  Of moet ik het boek aanschaffen om het idee erachter te begrijpen?

 10. Peter de Kock on april 20th, 2011 10:06

  @Petra; ik bedoel dat niet alles wat ik aan dankbaarheid opschrijf geschikt/bestemd is voor het grote publiek. Dat gaat voor mij over privacy. Aan de oefening doet het naar mijn idee aan kracht niets af. Waar het boek voor waarschuwt is de dankbaarheid alleen te delen met iemand die je vertrouwt en die in staat is jouw dankbaarheid te lezen zonder oordelen, commentaar of adviezen. De kans op oordelen en adviezen wordt naar mijn idee groter als je gaat delen met meerdere mensen. En dat zou de oefening wel ontkrachten. Om het idee te begrijpen is naar mijn idee het boek niet nodig, het gaat om het doen en ervaren. Living in the mystery zoals de schrijfster het noemt.

 11. Petra on april 20th, 2011 15:13

  Begrijp het. Ik was je eigenlijk vooral het geheim aan het ontfutselen… zoals je weet altijd nieuwsgierig naar The Real Magic…!

 12. Peter de Kock on april 20th, 2011 15:26

  @Petra: nieuwsgierigheid is om te koesteren. Als je wilt kun je het boek ook van me lenen hoor.

 13. Petra on april 20th, 2011 15:42

  Ja, wil ik wel een keer.. Zeg ik dankbaar JA tegen!

 14. Peter de Kock on april 20th, 2011 17:38

  @Petra: eens dankbaar kijken hoe ik dat kan organiseren.

Laat je reactie achter!