De mythe van de sprong in het diepe

Geplaatst op 11 april, 2011 

Je kent die verhalen wel van mensen die in het diepe zijn gesprongen. Baan opgezegd, wereldreis gemaakt, tien kleuren stront gescheten maar voor geen goud hadden ze het willen missen. Avonturiers zijn het, helden.

Dat de sprong in het diepe in werkelijkheid uit een heleboel kleine stapjes bestaat, vertellen de  avonturiers er niet bij. Gelukkig maar want anders zouden we niet van die mooie heldenverhalen hebben. Jammer ook want we zouden elkaar kunnen helpen om de angst voor de grote sprong in te ruilen voor het vertrouwen in het kleine stapje.

Heb ik je mijn heldenverhaal al eens verteld?

Nou, ik heb iemand het leven gered. Sterker nog: ik red elke dag iemand het leven. Elke dag red ik mijn eigen leven. Gewoon door te blijven ademhalen.

Lees ook: Sprong in het diepe

 

 

 

Bewaard onder Mening

Tags: , ,

Reacties

2 Reacties to “De mythe van de sprong in het diepe”

  1. gertrud on april 11th, 2011 20:51

    gut ik zou dolgraag zo’n aanval krijgen en gewoon alles laten vallen en vertrekken voor een avontuur zomaar onderweg zijn…..tja

    en trouwens, tijd voor nieuwe schoenen?

  2. Peter de Kock on april 11th, 2011 21:32

    @Es: je oog voor details verbluft me altijd weer opnieuw. Mijn laarzen kunnen inderdaad wel een poetsbeurtje gebruiken.

Laat je reactie achter!