Geld uit de lucht – deel 2

Geplaatst op 14 maart, 2011 

Een week nadat het geld uit de lucht viel, stond ik voor de pinautomaat te wachten. Voor me was een jongen geld aan het pinnen terwijl hij naar muziek luisterde getuige de twee draadjes naar zijn oren en het geluid dat ik zelfs op twee meter afstand nog kon horen.

Hij was klaar en liep weg….. zonder geld. Zijn geld stak nog uit de pinautomaat.

Ik roep hem, twee, drie keer. Pas toen hoorde hij me en draaide om. Ik roep dat hij zijn geld is vergeten en wijs naar de het geld dat uit de pinautomaat steekt. Hij ziet het, mompelt nog iets over suffig zijn en bedankt, pakt zijn geld en loopt weer weg.

Dat was de derde keer in twee weken tijd dat er ineens geld uit de lucht komt vallen. Vorige week op het fietspad, nu in de pinautomaat. Die derde keer was een overboeking  op mijn bankrekening waarbij iemand per ongeluk het verkeerde bankrekeningnummer had ingevuld.

In al deze situaties schrok ik. Gek toch? Ik wil graag meer geld en als het ineens voor me opduikt schrik ik ervan en probeer ik het zo snel mogelijk in andere handen te krijgen. Vanuit oogpunt van integriteit natuurlijk hartstikke prima om het geld terug bij de eigenaar te krijgen. Maar nu me dat in twee weken tijd drie keer is overkomen, denk ik ook terug aan wat @Gertrud vorige week schreef:

(….) als iemand geld verliest, dus een portemonnee of gewoon flapppen en munten, raap het op het is voor jou en het is de ander zijn les…..

Eens kijken of ik volgende keer geld kan zien opduiken zonder te schrikken.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Geld uit de lucht – deel 2”

 1. Petra on maart 14th, 2011 10:27

  Drie keer. Dat is dan toch echt een boodschap!
  Het wil je iets vertellen.
  Ik heb het omgekeerd eens meegemaakt, ging pinnen en vergat mijn geld mee te nemen. Niemand kwam het achter me aanbrengen hoor! Iemand heeft er vast een leuke verrassing mee gehad. En ik heb ervan geleerd wat beter op te letten!
  Ook dat geld overmaken naar een vreemde heb ik ooit eens gedaan. Ook dom. Kwam mooi niet terug! Vertelde mij dat ik wat slordig omging met mijn centjes… en beter op moest letten!

 2. Peter de Kock on maart 14th, 2011 17:26

  @Petra, de boodschap zoals ik die er nu in herken is om niet zo schrikachtig te zijn van geld. Omgekeerd, dat je geld kwijt raakt, lijkt het me een stuk minder prettig. Ben benieuwd hoe het verder gaat…

 3. Petra on maart 14th, 2011 17:36

  Gij mag uw armen open ten hemel heffen en de zegeningen zullen toestromen… 😉 Hou ons op de hoogte!

 4. Peter de Kock on maart 14th, 2011 20:08

  Haha, doe ik @Petra. Dank je wel.

Laat je reactie achter!