Hoeveel menselijkheid kun je verdragen?

Geplaatst op 25 februari, 2011 

Sinds ik me eind vorig jaar met het thema ‘menselijkheid’ bezig hou, haal ik via RSS elke dag een nieuwe lading aan informatie binnen over dit thema. Wat me daarbij opvalt, is dat als het over ‘menselijkheid gaat, het meestal in de context  is van gebrek aan menselijkheid. Via Twitter schreef ik deze week :

De wereld wordt niet menselijker van twitteren over het gebrek aan menselijkheid.

en:

Het potentieel aan menselijkheid bedraagt bijna 7 miljard, gelijk aan het aantal mensen op aarde.

Misschien is het met menselijkheid zoals met een spier die af en toe training nodig heeft om zich te ontwikkelen. Elke dag een beetje menselijkheid oefenen, elke dag een beetje meer menselijkheid leren verdragen. Wat dat laatste, menselijkheid leren verdragen, is een onderschatte kunst: wie geen menselijkheid kan verdragen, zal het ook nergens ervaren.

Lees ook: Recept voor menselijkheid

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

Reacties gesloten.

Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close