Tien vragen over de dans van gewonde zielen

Geplaatst op 3 februari, 2011 

Sinds een paar weken geef ik het gratis e-book ‘Codependence – De Dans van Gewonde Zielen‘ uit.  Tijd voor een interview met de vertaler en online uitgever van dit boek: Peter de Kock 🙂

Wat betekent dit boek voor jou? Het was het eerste spirituele boek dat ik ooit las en het begin van een heel ander leven, van leren van mezelf te houden.

Waarom heb je het boek vertaald? Omdat er in het Nederlands zo weinig wordt gepubliceerd over codependency.

Waarom geef je het boek gratis weg? Ik ben ermee bij twee uitgeverijen geweest waarvan ik zeker wist dat ze het wilden uitgeven en dat uiteindelijk niet deden. Mijn intuïtie zei toen: geef het zelf uit, online en gratis. En dat heb ik gedaan.

Wat trekt jou op dit moment nog aan in het boek? Tijdens het vertalen heb ik het vaak gelezen en telkens als ik het las, raakte het me weer opnieuw, raakte het op andere en diepere plekken. Er zijn maar weinig boeken die dit hebben. ‘De Alchemist’  van Paulo Coelho, heeft dit ook.

Wie moeten dit boek lezen? Niemand moet. De mensen die dit boek nodig hebben, zullen het op het juiste moment vinden. Of het boek vindt hen. Zo heeft het boek mij ook gevonden. Het moment is belangrijk, had ik het boek één jaar eerder ontdekt, dan was het niet bij me geland.

Wat is je mooiste herinnering aan jouw werk aan het boek? Dat toen ik besloot het boek online gratis uit te geven, ik binnen no time daarover een akkoord had met de schrijver, Robert Burney, en hulp kreeg van Huub Koch die het grafisch ontwerp heeft gemaakt. Dat gaf me vertrouwen in mijn intuïtieve beslissing het op deze manier te doen.

Als mensen je vragen wat codependency is, wat zeg je dan? Dat ligt er aan hoeveel tijd ik heb. Codependency is een vreselijk veelzijdig verschijnsel dat zich op meervoudige niveaus manifesteert. Mijn kortst mogelijke antwoord zou zijn: codependency is in oorlog zijn met jezelf.

Hoe overwin je codependency? Je overwint het niet in de zin van dat je de strijd ertegen kunt winnen. Heling begint meestal met te erkennen dat je er juist machteloos over bent en dat het je hele leven verkloot.

Heb je verder nog plannen met het boek? Met het boek niet, dat vindt z’n weg wel. Ik ga me meer richten op andere manieren om behulpzaam te zijn bij bewustwording over codependency en bij het ondersteunen van mensen bij het proces van heling.

Heb je nog een slotopmerking? Dat ik dankbaar ben voor Robert Burney, dat hij dit boek schreef, en in het bijzonder voor de laatste zin uit zijn boek: Je bent Liefdevol. Je bent Geliefd. Je bent LIEFDE.

Bewaard onder Boeken, Codependency, Persoonlijk

Tags: , , ,

Reacties

15 Reacties to “Tien vragen over de dans van gewonde zielen”

 1. Petra on februari 3rd, 2011 17:48

  Complimenten voor je boek, je inzicht en het delen ervan! Ik deel het voort….

 2. Peter de Kock on februari 3rd, 2011 20:37

  Dank je wel @Petra, altijd leuk te horen.

 3. jolanda van den berg on februari 4th, 2011 12:11

  Peter, leuk om deze achtergrond info te lezen. Mooi om te lezen hoe je je gevoel volgt en je in wil zetten om mensen te ondersteunen in heling.Als dit geen liefde is….Inderdaad ‘jij bent liefde’!hug jolanda

 4. Peter de Kock on februari 4th, 2011 13:27

  Dank je wel @Jolanda, ik begin ervan te gloeien. Lekker hoor 🙂

 5. Tweets die vermelden Tien vragen over de dans van gewonde zielen : Zwerven door het alledaagse -- Topsy.com on februari 5th, 2011 11:53

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Es en Fred, je eigen coach, Maaike Kruijsen. Maaike Kruijsen heeft gezegd: RT @Hemelwandelaar: Tien vragen over de dans van gewonde zielen http://t.co/cuJVg1N […]

 6. jolanda van den berg on februari 5th, 2011 14:26

  Hoi peter, lekker dat ‘gloeien’. De liefde heeft je aangeraakt? :-)kan gewoon op afstand.

 7. Peter de Kock on februari 5th, 2011 16:09

  The real thing @Jolanda 🙂

 8. Alice on april 7th, 2012 13:12

  Heling is vaak het gevolg van acceptatie.
  De emoties en onzekerheden die wij voelen een hallo te geven en dus te omarmen.
  Dan wordt de pijn zachter,sterker nog,kan oplossen.
  Een heel proces dat groei vraagt,en niet te vergeten,geduld.

  HG,Alice

 9. Peter de Kock on april 7th, 2012 15:29

  @Alice: Het is een proces dat me altijd doet denken een een hardlooptrainer vroeger. Die wilde voorafgaand aan de training nooit verklappen wat we gingen doen. Na de training vroeg hij wle eens of we het inderdaad vooraf hadden willen weten. Ons antwoord was dan nee. Hadden we het vooraf wel geweten, dan was het ons zeer waarschijnlijk niet gelukt al die oefeningen te doen.

 10. Alice on april 8th, 2012 10:23

  Het niet van tevoren weten kan een extra drive geven met iets meer adrenaline. Het is dus spannender.

  Ik herken dit zelf bij de readingopleiding die we wisselend krijgen van 2 docenten.
  Wij weten ook nooit wat we gaan doen en wie we voor ons krijgen.
  In het begin irriteerde mij dat,maar zie nu de zin hiervan.
  Het versterkt het adaptatievermogen.

 11. Peter de Kock on april 8th, 2012 13:08

  @Alice: ‘Het versterkt het adaptatievermogen’ Zo had ik het nog niet bekeken. Een mooie perceptie, bedankt.

 12. Pierre on januari 4th, 2015 15:21

  heb je voor mij een nummer waar ik het boek
  andere waarde en het boek de dans van gewonde zielen kan bestellen
  Kan dit eventueel bij onze plaatselijke boekhandel

  Groet Pierre Damen

 13. Peter de Kock on januari 4th, 2015 20:19

  @Pierre: De Nederlandse vertaling van Dans van Gewonde Zielen kun je via mijn blog downloaden via http://peterdekock.nl/gewonde-zielen/ Ik heb de vertaling zelf gemaakt en de download is gratis, ik vraag alleen een donatie aan wie een bijdrage kan en wil missen.

  Het boek Anderenwaarde van Heny bos kun je via uitgeverij Boekenbent bestellen: http://shop.boekenbent.com/product_info.php?products_id=679 Mocht je er desondanks niet uit komen, mail me dan even via het contactformuliertje, dan zetten we het contact via e-mail voort. Hartelijke groet, Peter.

 14. Theo Hofmans on april 28th, 2016 12:17

  Dag Peter,
  Een geweldig boek met geweldige inzichten.
  Ik hoop er profijt van te hebben.
  Groet,
  Theo Hofmans
  Nuenen

 15. Peter de Kock on april 28th, 2016 20:45

  @Theo: Dank je wel. Wees gewaarschuwd want het heeft mijn leven wel flink veranderd 🙂 Veel plezier.

Laat je reactie achter!