Recept voor menselijkheid

Geplaatst op 25 januari, 2011 

Zie in alle gebrek aan menselijkheid dat je in de wereld ziet een uitdrukkelijke uitnodiging jouw eigen menselijkheid te tonen.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Recept voor menselijkheid”

 1. Petra on januari 27th, 2011 16:57

  Ha die Peter, jouw menselijkheid kent geen grenzen…!

  Zelf stuit ik iedere keer als ik jouw fascinatie met dit onderwerp weer lees op de volgende gedachte: Menselijkheid? Is dat niet juist het tegenovergestelde van onze Goddelijkheid? Ik bedoel te zeggen dat het woord eigenlijk zo vreemd is. Want mensen zijn zich meestal zo onbewust van hun Goddelijkheid. En dieren bijvoorbeeld weten dat beter. Dat alles een geheel is, waar zij onderdeel van uitmaken en een functie in hebben. Dat alles met elkaar verbonden is. Mensen zijn vaak zo beperkt in hun eigen beeld, leven in de illussie van de afgescheidenheid en de beperktheid, leven met hun pijnlichaam – zoals Eckhart Tolle dat zegt – en voeden dat maar steeds bij elkaar en bij zichzelf. Mensen geloven in hun ego en houden dat graag in stand, geloven dat ze hun emoties en gedachten zijn. Is menselijkheid dan het tegenovergestelde van ego? Wel iets over hebben voor een ander, begipr hebben, compassie. Das geen ego, dat klopt. Maar irritatie en niet accepteren weer wel. Dus ja, wat is menselijk? Kortzichtigheid en eigenbelangen nastreven, dat is heel erg menselijk… Snap je mijn gedachtegang? Kunnen we het niet beter Goddelijkheid noemen?
  Maar verder ben ik het met je eens hoor, er zou een hele hoop ten goede veranderen in de wereld als er meer contact was van mens tot mens, als er meer vriendelijkheid was ten aanzien van elkaar.
  Zo, das mijn bijdrage aan je project! Succes.

 2. Peter de Kock on januari 27th, 2011 20:44

  Prachtig zoals je jouw gedachtengang beschrijft @Petra, dank je wel.

  Zoals ik het zie is Goddelijkheid onze essentie, dat wat we werkelijk zijn. En ik zie menselijkheid als onze ervaring, dat wat we ervaren door met onze Goddelijkheid in een menselijk lichaam te zijn. Bij deze ervaringen horen precies die dingen die jij beschrijft zoals pijn, afgescheidenheid en beperkingen. Zonder deze ervaringen van pijn, afgescheidenheid en beperkingen, zouden we nooit in staat zijn om liefde te ervaren. Of zoals Robert Burney het in ‘Dans van gewonde zielen’ zegt: als je suiker bent kun je nooit suiker proeven.

Laat je reactie achter!