Heerlijk menselijk die irritatie

Geplaatst op 24 januari, 2011 

Alle gevoelens horen natuurlijk bij het mens-zijn maar er is er eentje die mij expliciet doet denken aan de imperfectie die het mens-zijn zo siert. Dat gevoel is irritatie.

Irritatie komt meestal voort uit het idee of overtuiging dat een situatie of gebeurtenis anders moet zijn dan dat deze is. Het stoplicht gaat net voor mijn neus op rood en ik wil dat het groen is: irritatie. De rij voor de kassa is lang en ik wil meteen geholpen worden: irritatie. Het regent en ik wil dat het zonnig is: irritatie.

Het is zo heerlijk menselijk die irritatie. Ik denk dat ik er voorlopig nog even mee door ga om me te verzetten tegen de werkelijkheid en om situaties anders te willen dan ze zich voordoen 🙂

Bewaard onder Mening, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

Laat je reactie achter!