Mensen raken mensen aan

Geplaatst op 20 januari, 2011 

Vorige week was ik op een nieuwjaarsreceptie waar drie generaties medewerkers van een bedrijf waren. De oudste was dik in de tachtig, de jongste een twintiger.

Een paar dagen geleden zag ik de foto’s van die receptie. Wat me raakte was de schoonheid van mensen die mensen aanraken. Mensen die elkaar de hand schudden, mensen die oogcontact met elkaar maken, mensen die hun lach of zorgelijke blik met elkaar uitwisselen. Het waren foto’s vol warmte, genegenheid, respect en empathie.

Wat een contrast met een verhaaltje (A.u.b. geen mail meer sturen en Het is niet de bedoeling dat het went)  dat ik las op het blog ‘Dit is MarsMania’ over het informeren per e-mail over de dood van een collega.

Als reactie schreef ik:

Ik zou de dood van A. wel willen zien als een uitnodiging om menselijkheid te tonen, om samen in verbinding te zijn en zo imperfect als we (gelukkig) zijn, met horten en stoten, een traan en een lach, te delen en uit te wisselen. Niet via de mail natuurlijk maar in direct menselijk contact met elkaar. We zijn geen computers, we zijn mensen.

Dood, geboorte, rouwen, vieren, het zijn uitnodigingen voor menselijk contact. Raak aan en doe het vooral imperfect, dan eer je de essentie van waarom we op deze planeet rondlopen.

Bewaard onder Mening, Persoonlijk

Tags: , ,

Reacties

Een Reactie to “Mensen raken mensen aan”

  1. Tweets die vermelden Mensen raken mensen aan : Zwerven door het alledaagse -- Topsy.com on januari 20th, 2011 22:13

    […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Peter de Kock, Marieke Sweens. Marieke Sweens heeft gezegd: RT @peterdekock: Mensen raken mensen aan (blogpost) http://tinyurl.com/49hc3pq met dank aan @DitisMarsMania […]

Laat je reactie achter!