Als je alles geeft

Geplaatst op 18 januari, 2011 

Ik had mezelf getrakteerd op de nieuwe CD van Filter: ‘The Trouble with Angels’. Nee, dit is geen recensie en als het dat wel zou zijn, zou die niet bepaald objectief zijn want ik heb al vanaf het ontstaan van deze band een zwak voor hun muziek.

Ik zit lekker te luisteren, hoor ik opeens zingen:‘I’ve given you everything I could give’.

Oooh nee, niet van die codependent bullshit please. Maar het is al te laat en het zinnetje zit in m’n hoofd. Het vervolg van het nummer laat zich raden: alles gegeven en die ander is er vandoor en wel zonder berichtje.

Maar ik denk: als je alles hebt gegeven, dan heb je het belangrijkste juist niet gegeven en dat zijn jouw grenzen, jouw ‘nee’, jouw ‘tot hier en niet verder’.

Maar zoals ik al zei ben ik niet objectief als het over Filter gaat. Na ‘I’ve given you everything I could give’ hoor ik: ‘And my life became a lost, haunted world’ en ‘I’ve given you everything, and it’s all gone‘.

Gelukkig, hij heeft het dus in de gaten wat er gebeurt als je alles geeft.

Daarom vind ik Filter zo goed. Ik zei het je toch: ik ben niet objectief.

Lees ook: Codependency in onze muziekcultuur

Meer over codependency lees je in het gratis e-book: ‘Codependence – Dans van Gewonde Zielen‘.

Bewaard onder Codependency, Muziek

Tags: , , ,

Reacties

7 Reacties to “Als je alles geeft”

 1. karin r. on januari 18th, 2011 17:36

  ik vind alles geven juist jezelf en de ander enorm tekort doen.

 2. Peter de Kock on januari 18th, 2011 18:06

  Inderdaad @Karin. En het klinkt zo slachtofferig om te zeggen: en ik had nog wel alles gegeven…

 3. Tweets die vermelden Als je alles geeft : Zwerven door het alledaagse -- Topsy.com on januari 18th, 2011 18:46

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Peter de Kock, Pauline. Pauline heeft gezegd: Right! RT: Als je alles geeft http://t.co/IRRXdNQ […]

 4. Jooper on januari 18th, 2011 22:53

  Hey man, nice blog 😉

 5. Peter de Kock on januari 19th, 2011 09:50

  @Jooper: Hey man, nice comment. Jij kent je klassiekers 🙂

 6. Hanneke on januari 20th, 2011 16:34

  Alles gegeven alles voor je gedaan enz. dat zet je met de rug tegen de muur, tenminste zo ervaar ik het.

 7. Peter de Kock on januari 20th, 2011 19:39

  Ja, je zet jezelf ermee tegen de muur @Hanneke. Mooie beeldspraak. Ik las eens ergens dat als je jezelf als een deurmat gedraagt en alles maar goed vindt, je er niet van op moet kijken als je als deurmat wordt gebruikt.

Laat je reactie achter!