Een blog als kampvuur

Geplaatst op 30 november, 2010 

Vorige week vrijdagochtend had ik via Twitter een leuke uitwisseling met @Raaphorst, @metkcom, @MeerAdvies en @StanLenssen.  Aanleiding was de discussie die was ontstaan na de aankondiging dat de organisatie van de Dutch Bloggies ermee stopt. Die discussie ging vooral over het waarom want overal doken berichten op dat bloggen dood is en dat bloggen niet meer hip is.

Het doet me niks of bloggen hip is of niet. Ik hou van the Beatles omdat ik die muziek mooi vind. Hip kan ik ze niet noemen nu ze al veertig jaar niet meer bestaan. Bloggen was nooit bedoeld om hip te zijn, wel om verhalen te vertellen. Verhalen vertellen doen we over veertig jaar nog, net als naar de muziek van the Beatles luisteren. Sommige dingen zijn tijdloos, hip of niet hip.

God/Liefde/Universum is ook een verhalenverteller en ieder mens op aarde draagt unieke stukjes van de verhalen uit de Bron met zich mee. Het enige dat God/Liefde/Universum wil, is dat wij die verschillende verhalen, die verschillende stukjes, met elkaar delen en uitwisselen. Hoe meer we dat doen, hoe meer stukjes van de Bron we samenvoegen, hoe meer we ons herinneren wie we werkelijk zijn, hoe meer we ons herinneren dat we liefdevol en geliefd zijn.

Vroeger vertelden we onze verhalen rondom het kampvuur. Tegenwoordig hebben we blogs waar we ons aan kunnen warmen en waar we in kunnen staren, net zo lang tot de woorden als vanzelf beginnen te stromen. Vanuit ons hart.

Bewaard onder Actualiteit, Bloggen, spiritualiteit

Tags: , , ,

Reacties

15 Reacties to “Een blog als kampvuur”

 1. Petra on november 30th, 2010 15:21

  Zo’n kampvuurtje met verhalen gaan we toch eens doen hoor!Ik weet nog niet precies wanneer, maar bij deze ben jij alvast uitgenodigd!

 2. Peter de Kock on november 30th, 2010 17:43

  Lijkt me heerlijk @Petra. Ik heb geen open haard, wel een vuurkorf. Nu de verhalen nog… 🙂

 3. karin r. on november 30th, 2010 17:54

  bloggen wordt misschien zelfs noodzaak ooit. maar dan leuke noodzaak … 🙂

 4. Peter de Kock on november 30th, 2010 18:04

  Mooi gat in de markt voor jou als blogsonsulent @Karin #mooietoekomst

 5. Els Jansen on november 30th, 2010 18:10

  Bloggen om te delen, daar gaat het idd om. Wie kijkt niet terug op de verhalen die verteld werden bij het kampvuur, maar ook de familieverhalen…”opa weet je nog…”? Ik vind het mooi gezegd dat ieder stukje bijdraagt aan het universele verhaal. Uiteindelijk gaat het ook hier weer om verbinden! Verbinden met elkaar door verhalen is universeel en waardevrij….tenminste dat vind ik! Bedankt Peter voor deze mooie blog!

 6. Peter de Kock on november 30th, 2010 18:24

  Graag gedaan @Els, ik voel me blij je comment te lezen.

 7. Tweets die vermelden Een blog als kampvuur : Zwerven door het alledaagse -- Topsy.com on november 30th, 2010 18:36

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door karin ramaker, Peter de Kock. Peter de Kock heeft gezegd: Een blog als kampvuur (blogpost) http://tinyurl.com/2a23qfp […]

 8. Hanneke on november 30th, 2010 19:34

  De verhalen zijn er ook al Peter:-)

 9. Peter de Kock on november 30th, 2010 21:44

  Welkom bij het haardvuur @Hanneke, het is hier gezellig zo 🙂

 10. Jooper on december 1st, 2010 10:52

  Het blijft leuk om via blogs mensen en hun verhalen te leren kennen. Hoe meer je leest hoe meer je van en over iemand leert. Bloggen is dan misschien niet meer trendy en in opkomst (zoals mensen dat van twitter en facebook bijvoorbeeld wel vinden), maar de aatrekkingskracht van boeiende persoonlijke verhalen en meningen zal altijd blijven bestaan.

 11. Peter de Kock on december 1st, 2010 12:39

  ‘…de aantrekkingskracht van boeiende persoonlijke verhalen en meningen zal altijd blijven bestaan.’ Fijn te horen @Jooper van iemand die, zoals ik het ervaar, ook een echter verhalenverteller is. Dank je wel.

 12. Huub Koch on december 1st, 2010 18:08

  Was jij niet de uitvinder van het begrip ‘Open Haard sessie’? 😉

 13. Peter de Kock on december 1st, 2010 20:18

  Da’s waar ook @Huub, ik was het alweer vergeten. De open haard sessies worden net zo beroemd als de John Peel sessies 🙂

 14. Petra on december 1st, 2010 20:43

  Laten we nog eens een blogje op het vuur gooien!

 15. Peter de Kock on december 1st, 2010 21:10

  Haha, die is goed @Petra. Het is al een lekker fikkie.

Laat je reactie achter!