Prei

Geplaatst op 1 november, 2010 

Ik had nooit gedacht dat ik ooit nog eens een blogje zou schrijven over prei maar dankzij een caissière van de Albert Heijn is het er nu toch van gekomen.

Ik had prei gekocht, een fantastische groente die je overal mee kunt combineren. Het maakt niet uit wat je kookt, bakt, frituurt of stooft, prei past er altijd bij. Prei is een echte allemansvriend. In het dorpje Teteringen is zelfs een restaurant met de naam Prei. Ik heb er nog nooit gegeten maar heb wel zo mijn fantasieën over wat er aan preilekkernij op de menukaart staat.

OK, ik heb dus prei nodig en leg bij de kassa alles op de lopende band. Loop snel door naar het andere het einde van die band om, terwijl de caissière alles scant, de boodschappen snel in mijn tas te stoppen. Terwijl ik geconcentreerd bezig ben mijn inpaktempo te synchroniseren met het scantempo van de caissière, hoor ik opeens: ‘Is dit fruit?’ Ik kijk om en zie de caissière met een prei in haar hand.

Tja, prei is behalve een allemansvriend in de keuken ook een nachtmerrie bij de kassa want er zit geen stickertje op zoals op appels en ook geen barcode.

Alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat ze niet weet wat ze in haar hand heeft, zeg ik haar: ‘Dat is prei’ en ga verder met inpakken.

Bewaard onder Verhaaltjes

Reacties

6 Reacties to “Prei”

 1. Jooper on november 1st, 2010 13:09

  In een heel ver diep donkergrijs verleden heb ik ook bij Albert Heijn gewerkt en dan kom je erachter dat klanten (net zoals het personeel blijkbaar) ook hele domme vragen kunnen stellen:

  Wat voor vlees zit er in osseworst?
  Wat voor kaas zit er in leverkaas?
  Verkopen jullie schrem freese? (voorgelezen van briefje, bleek creme fraiche te zijn)
  Wat voor vlees zit er in een vegetarische hamburger (door de toenmalige vriendin van Patrick Kluivert)?
  Kan je dat eten? (wijzend naar filet americain)

 2. Peter de Kock on november 1st, 2010 19:39

  LOL @Jooper. Post je ook nog even de antwoorden op die vragen? 🙂

  Mijn vader had vroeger een eigen supermarkt en ik herinner me ineens dat, omdat we boven de supermarkt woonden, we regelmatig ’s avonds na sluitingstijd nog mensen aan de deur kregen die zogenaamd onverwachts visite hadden gekregen en snel nog even wat flessen sherry wilden scoren. Diezelfde avond nog, een stuk later, hoorden we dan hoe de afvalcontainer aan de achterkant van de winkel werd geopend en hoe diezelfde flessen in onze container werden gedumpt. Inderdaad raar volk die klanten.

 3. Petra on november 1st, 2010 13:43

  Heel boeiend dat wat voor de een de normaalste zaak van de wereld is, voor de ander van een andere planeet lijkt te komen. Maar… dat maakt alles wel weer bijzonder! Je prei zal anders smaken nu!

 4. Peter de Kock on november 1st, 2010 19:42

  Je raadt het nooit @Petra: de prei was vandaag uitverkocht bij de AH. Vanavond daarom maar uitgeweken naar de sjalotjes. En die hadden een barcode dus no problem bij de kassa.

 5. Huub Koch on november 2nd, 2010 19:14

  Productkennis blijft een heet hangijzer! 😉

 6. Peter de Kock on november 2nd, 2010 21:20

  Ik zal de productmanager ‘prei’ eens vragen @Huub 🙂

Laat je reactie achter!