Wat is jouw speciale rol?

Geplaatst op 22 augustus, 2010 

‘Iedereen heeft, neem ik aan, zijn eigenaardigheden. Maar in een poging om normaal te zijn voor het oog van de wereld overwint iedereen die eigenaardigheden en vernietigt zo zijn speciale rol.

Ik heb de mijne behouden en geloof dat ze mijn bestaan hebben verrijkt.’

(auteur helaas onbekend)

Bewaard onder Citaten

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Wat is jouw speciale rol?”

  1. Hanneke on augustus 24th, 2010 10:12

    Bij deze tekst en het woord normaal vraag ik me meteen af: wat is normaal? Volgens de norm….maar welke norm is dat dan? Van wie?

    groetjes:-)

  2. Peter de Kock on augustus 24th, 2010 10:36

    Ik weet niet hoe de schrijver het ziet @Hanneke maar bij ‘normaal’ denk ik meteen aan de metafoor van de krabbenmand. Normaal betekent dat je je best doet om in de mand te blijven en zelfs meedoet om krabben die proberen wel uit de mand te klimmen, terughaalt om in de mand te blijven. Normaal betekent voor mij ook fundamentele concessies doen aan je eigen behoeften omwille van de acceptatie door de ander(en). De norm, ongeschreven natuurlijk, wordt bepaald door de groep waar je op dat moment in verkeert. Ben je samen met vrienden, dan is de norm weer anders dan wanneer je met familie bent.

Laat je reactie achter!