Diagnose schrijver

Geplaatst op 29 juli, 2010 

Tijdens de motorvakantie heb ik bij mezelf de diagnose ‘schrijver’ gesteld. Het was niet moeilijk want de symptomen waren overduidelijk.

Ik heb altijd een schrift en pen bij me, zelfs als ik op de motor rij.

Als ik tijdens de motorvakantie niet op de motor reed, las of schreef ik. Lekker ouderwets met een pen in een schrift schrijven. Op elke terrasje of waar het maar kon kwam het schrift op tafel. Opschrijven wat ik die dag had gedaan of schrijven over nieuwe ideeën die opborrelden. Ik herkende overal verhaaltjes in. Soms was één zin die ik ergens hoorde al genoeg om er een blog bij te bedenken. Ja, ik ben een schrijver.

“You Are a Writer” Guided Meditation by Mark David Gerson

Bewaard onder Persoonlijk, Schrijven

Tags:

Reacties

8 Reacties to “Diagnose schrijver”

 1. Jooper on juli 30th, 2010 10:02

  Heerlijke ‘ziekte’, schrijver. Had er op vakantie ook last van. Had ook nog eens de luxe van wifi bij het zwembad, een heerlijk plekje in de schaduw en genoeg momenten van rust om er tijd aan te besteden.

 2. Peter de Kock on juli 30th, 2010 19:39

  WOW @Jooper, dat lijkt me een ideale combinatie.

 3. karin r. on juli 30th, 2010 17:50

  ik kan me ook eigenlijk geen leven voorstellen zonder blog of schrijfschriftje …

 4. Peter de Kock on juli 30th, 2010 19:40

  @Karin, ik las laatst iets van een schrijver dat jou misschien ook aanspreekt. Hij zei dat voor hem schrijven de enige bezigheid was waarbij hij niet het idee had eigenlijk iets andere te moeten doen….

 5. Michael Minneboo on augustus 1st, 2010 12:57

  @Peter: Die laatste comment van je is helemaal raak. Ik voel dat ook vaak zo.

 6. Peter de Kock on augustus 1st, 2010 13:38

  Dan is hierbij de diagnose ook bij jou gesteld @Michael 🙂

 7. Michael Minneboo on augustus 1st, 2010 16:33

  @Peter 🙂 Daar heb ik dan geen pilletje voor nodig.

 8. Peter de Kock on augustus 1st, 2010 19:41

  Absoluut niet @Michael. Met zo’n diagnose kun je dansend en zingend het leven induiken 🙂

Laat je reactie achter!