Codependency vreet je hart en ziel op

Geplaatst op 28 juni, 2010 

In sommige songteksten kun je codependency issues herkennen. Het issue is dan verwoord in de vorm van een disfunctionele overtuiging over relaties en klinkt meestal als op en top romantisch  (bijvoorbeeld: I can’t Live. If living is without you) maar heeft als onderlaag een codependency issue. Zie Codependency in onze muziekcultuur.

Er zijn ook songteksten die de romantische verpakking van die issues compleet omver blazen en die de pijn die codependency veroorzaakt in al zijn rauwheid verwoorden. Als voorbeeld hiervan twee prachtige nummers van Linking Park: Crawling en Numb.


Codependency: het vreet je hart en ziel op. Hoezo romantisch?

Bewaard onder Codependency, Muziek

Tags: , ,

Reacties

4 Reacties to “Codependency vreet je hart en ziel op”

 1. gertrud on juni 29th, 2010 20:10

  tja al die ouwe nummers werden geschreven vanuit de tijdgeest van dit soort relaties- de veranderingen moeten nog komen

 2. Peter de Kock on juni 29th, 2010 23:02

  Dank Es. Als je er op gaat letten kom je die teksten nog veel tegen hoor. In augustus is hier in de stad een country festival, daar doen die teksten het nog erg goed 🙂

 3. Jooper on juni 29th, 2010 20:58

  Komt misschien wel vanuit het romantische idee dat er maar één de ware voor je is, dat er op deze wereld maar één echte soulmate voor je rondloopt. Tsja, als dat dan verkeerd afloopt is het leven verder natuurlijk volkomen zinloos (snik). Aan de andere kant, de blues hangt aan elkaar van codependency, dus hep het nadeel toch weer z’n voordeel.

 4. Peter de Kock on juni 29th, 2010 23:05

  Yep, codependency vormt een grote inspiratiebron voor tekstschrijvers @Jooper. Blues en ook country staan er bol van.

Laat je reactie achter!