Dagboek

Geplaatst op 31 mei, 2010 

Deze maand is het zeven jaar geleden dat ik een dagboek begon. Vanuit de behoefte aan een uitlaatklep waren daar ineens de eerste zinnen van een dagboek.

In die zeven jaar is mijn dagboek uitgegroeid tot een plek om feestjes en successen te vieren, frustraties en irritaties van me af te schrijven, antwoorden te vinden door mezelf vragen te stellen. Het is ook een plek om af en toe terug te bladeren en tot de ontdekking te komen dat welke problemen of situaties er ook speelden, alles steeds op z’n pootjes terecht is gekomen. Kortom, een dagboek is een multifunctionele oplossingsgerichte self help tool.

Nu ik erop terugkijk kan ik zeggen dat die eerste zinnen zeven jaar geleden me uiteindelijk ook aan het schrijven en bloggen hebben gezet. Een klein stapje met grote gevolgen.

Ik had zeven jaar geelden ook een andere uitlaatklep kunnen bedenken zoals de boel af en toe eens kort en klein slaan maar dat geeft zo’n rommel na afloop.

Bewaard onder Persoonlijk, Schrijven

Reacties

8 Reacties to “Dagboek”

 1. Jooper on mei 31st, 2010 11:23

  Ben ook wel eens aan een dagboek begonnen, maar het is nooit echt van de grond gekomen. Lijkt me wel interessant om letterlijk terug te kunnen lezen hoe je 7 jaar geleden in het leven stond en wat er in de tussentijd is veranderd. En of de herinneringen in je hoofd hetzelfde zijn als de herinneringen in je dagboek. Overigens is de boel aan puin rammen heerlijk, alleen moet je dan steeds nieuwe spullen kopen 🙁

 2. Peter de Kock on mei 31st, 2010 17:39

  Op een gitaar rammen is ook heerlijk Jooper. Vooral de E-mineur is dan favoriet met de distortion knop op max. 🙂

 3. Verbal Jam on mei 31st, 2010 22:37

  Nou ja, de boel verbaal kort en klein slaan verschaft mij ook altijd bijzonder veel genoegen. 😉

 4. Peter de Kock on juni 1st, 2010 12:41

  Weet ik Arnoud, daarom lees ik je blogs graag 🙂

 5. Michael Minneboo on juni 1st, 2010 20:35

  Dingen van je af kunnen schrijven. Dat is toch eigenlijk een mooi iets, vind ik. Ik heb ook jaren een dagboek bijgehouden. Begonnen in de pubertijd en gestopt vlak voordat ik met bloggen begon. Het bloggen heeft het deels overgenomen, de dagboekfunctie. Ofschoon ik op mijn blog natuurlijk niet alle zielenroerselen met de wereld deel.

 6. Peter de Kock on juni 1st, 2010 21:07

  Een dagboek en een blog hebben inderdaad wel wat met elkaar gemeen Michael. Zonder dagboek zou ik nooit zijn gaan bloggen.

 7. Marco Raaphorst on juni 7th, 2010 23:30

  ja, lekker gitaarspelen!

 8. Peter de Kock on juni 8th, 2010 06:18

  Bedankt Marco, leuk dat je er weer bent.

Laat je reactie achter!