Gratis 4Ring voor geweldloze communicatie

Geplaatst op 22 april, 2010 

Voor de liefhebbers van Geweldloze Communicatie of voor wie daar nieuwsgierig naar is, geef ik gratis vier 4Ringen weg aan de eerste vier mensen die een reactie achterlaten op deze blogpost.

Een 4Ring bestaat uit vier draaiende cirkels waarmee je voorbeeldzinnen kunt samenstellen volgens het model van Geweldloze Communicatie. Met de binnenste cirkel kies je de waarneming, met de tweede cirkel het gevoel, met de derde cirkel de behoefte en met de buitenste cirkel het verzoek.  Al draaiend aan de cirkels ontstaan er allerlei zinnen die je kunt gebruiken om te spelen met het model van geweldloze communicatie. De 4Ring is bedacht door Beatrice Nattermüller, je vindt haar op www.4ring.nl

Met de 4Ring als hulpmiddel zou ik bijvoorbeeld de volgende zin kunnen maken: Als ik bedenk dat ik vier 4Ringen heb, dan voel ik me blij en dankbaar omdat ik behoefte heb aan delen. Wil jij reageren op deze blogpost?

Bewaard onder Communicatie

Tags:

Reacties

7 Reacties to “Gratis 4Ring voor geweldloze communicatie”

 1. Petra on april 22nd, 2010 10:23

  Ja! Want ik ben nieuwsgierig en kennelijk heb ik de behoefte om alles uit te proberen!

 2. Frank on april 22nd, 2010 10:38

  Interessant! Open luisteren/invoelen en communiceren is een van de moeilijkste dingen ; elk hulpmiddel is interessant om goed te bekijken.
  :)Frank

 3. Jan on april 22nd, 2010 15:14

  Ik wil graag reageren. Ik vind het leuk om met NVC te spelen, helemaal met mijn kinderen. Dus ik ben erg nieuwsgierig naar de 4Ring. Ik vergeet nooit hoe een jaar of zeven geleden mijn vrouw een brilmontuur uitzocht bij een opticien. Ons toen driejarige zoontje ging ook montuurtjes passen en werd door de winkeljuffrouw streng toegesproken en gesommeerd de brilletjes niet aan te raken. Terwijl hij omhoog keek naar deze dame zei hij: “Mevrouw, ik heb behoefte aan respect, wilt u het misschien vragen?”.

 4. Hanneke on april 22nd, 2010 19:59

  Ook van mij een ja! Ik ken 4Ring niet, en ben ook benieuwd. Meteen ook een mogelijkheid voor mij om weer wat bewuster met geweldloze communictie bezig te zijn.

 5. Peter de Kock on april 22nd, 2010 20:55

  Bedankt Petra, Frank, Jan en Hanneke voor jullie reacties. Ik ga jullie per e-mail benaderen voor de adresgegevens en stuur de 4Ring dan per post naar jullie toe.

 6. Peter te Riele on april 25th, 2010 21:22

  En zo ben ik te laat maar laat ik toch een reactie achter. Gewoon omdat ik net als jij gefascineerd ben door geweldloze communicatie. Ik werd door Michael gewezen op jouw enthousiasme en expertise. Daarin hebben we vast iets gemeen en zo wordt deze reactie wellicht toch iets van win-win.

  Peter

 7. Peter de Kock on april 26th, 2010 06:22

  Ik ben blij verrast met je reactie Peter, dank je wel. Ik zal later op de dag je website bekijken, ben benieuwd.

Laat je reactie achter!