Vliegtuigloze zondag

Geplaatst op 19 april, 2010 

Vanwege een wolk met volkaanas uit IJsland was het Nederlands luchtruim een aantal dagen gesloten voor alle vliegverkeer. Omdat ik het vrijdag en zaterdag druk had, viel het me toen niet zo op dat er geen vliegverkeer was maar zondag  des te meer: wat een ruimte ineens in de lucht.

In plaats van gesloten leek het luchtruim me eerder open.  Heerlijk om van de blauwe lucht te genieten zonder overvliegende vliegtuigen. Het had iets van een lang vergeten puurheid en schoonheid. Moeder aarde heeft zo haar manieren ons daar aan te herinneren.

Voor de mensen die dagen op Schiphol bivakkeerden was het natuurlijk geen pretje maar wat mij betreft komt er regelmatig een soort van vliegtuigloze zondag. Ook goed voor het milieu.

Bewaard onder Actualiteit

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Vliegtuigloze zondag”

  1. Michael Minneboo on april 19th, 2010 23:07

    Wat jou betreft was er dus geen vuiltje aan de lucht 🙂

  2. Peter de Kock on april 20th, 2010 06:18

    LOL, nee Michael.

Laat je reactie achter!