Ongelukkigheid vervuilt

Geplaatst op 26 maart, 2010 

Op de kast in de kamer staat een kartonnen doosje met 50 verschillende inspiratiekaarten. Op elke kaart staat een korte tekst uit het boek ‘De kracht van het nu’ van Ekchart Tolle.

De tekst die me al enige tijd confronterend toespreekt is de volgende:

Je ongelukkigheid vervuilt niet alleen je eigen innerlijke wezen en de mensen om je heen, maar de totale menselijke psyche waar jij onlosmakelijk mee verbonden bent. Geen andere levensvorm op deze planeet kent negativiteit, alleen mensen, zoals ook geen andere levensvorm de aarde die hem voedt, verkracht en vergiftigt. – Eckhart Tolle

Wat kan ik hier op zeggen? Niks, helemaal niks. Ik word er stil van. Even…

Fijn weekend allemaal.

Bewaard onder Boeken, Citaten

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Ongelukkigheid vervuilt”

 1. Petra on maart 26th, 2010 12:11

  Ha Peter, is het niet weer een prachtig wonder hoe zelfs na mijn vakantie van tien dagen onze blogs meteen weer haarfijn op elkaar aansluiten?

 2. Peter de Kock on maart 26th, 2010 12:42

  Ja, ik heb de jouwe net ook gelezen Petra. Heet dat geen synchroniciteit?

 3. Marco Raaphorst on maart 28th, 2010 13:36

  Het is mooi gezegd maar het klopt niet naar mijn idee. Dieren hebben ook echt wel negativiteit in zich. Dieren slopen ook hele gebieden. Vreten elkaar op. Of pikken naar mekaar.

  Alles is vergankelijk. Soms stort een berg in. Een half volk dood. Een heel gebied veranderd.

  Ik denk dat je ongelukkig voelen een prima emotie is. Niet als je je altijd zo voelt, maar als je in je pubertijd dat meemaakt dan leer je er mee omgaan. Dan snap je dat. Waar het vandaan komt, want het met je doet, en wat jij ermee kunt doen. Het is goed om die ervaringen te hebben. En niet op je 80-e me geconfronteerd te worden, plotseling.

  Mooi blog heb je Peter. Lees het graag.

 4. Peter de Kock on maart 28th, 2010 16:43

  Interessant wat je schrijft Marco. Ik weet te weinig van dieren af om daar wat over te kunnen zeggen. Mocht Midas Dekkers deze blog lezen, hopelijk wil hij dan reageren 🙂

  Wat betreft jezelf ongelukkig voelen ben ik er een groot voorstander van dat alle gevoelens er mogen zijn, ook jezelf teleurgesteld, verdrietig, boos of angstig voelen. Ik heb een hekel aan wat ik bij veel Amerikaanse blogs lees over happiness, dat je er alles aan moet doen om je zo snel mogelijk weer happy te voelen als het even tegen zit. Ik noem dat strijden tegen de gevoelens. Maar er zijn ook mensen die zichzelf structureel ongelukkig maken, dat is naar mijn idee waar Eckhart naar verwijst.

Laat je reactie achter!