Centrale deurvergrendeling

Geplaatst op 2 februari, 2010 

Centrale deurvergrendeling? Waar gaat dit nou weer over? Als je in de toekomst kon kijken,  zou je zien dat ‘Centrale deurvergrendeling’ de naam is van nieuwe wetgeving die later dit jaar een eind maakt aan onze nationale hulpeloosheid.

Want wat zijn we toch een hulpeloos clubje geworden zeg. Ik bedoel de media berichtgeving over de winter. Wist jij dat de winter zo gevaarlijk kon zijn? Nou, ik niet en elke dag hoor en lees ik erover. En daarom grijpen de wetgevers later dit jaar hard in met de wet ‘Centrale deurvergrendeling’.

Je kent dat systeem vast wel van je auto: je drukt op een knopje van de afstandsbediening en alle deuren van je auto gaan automatisch op slot.

Alle huizen in Nederland krijgen later dit jaar een elektrisch deurslot dat is aangesloten op een landelijk systeem. Het knopje waarmee dit landelijk systeem kan worden bediend, bevindt zich bij het KNMI. Als het KNMI denkt dat het gevaarlijk weer wordt (regen, sneeuw, ijs, kou, warmte, wind), dan kan het met één druk op de knop alle voordeuren in Nederland vergrendelen. Alle voordeuren op slot zodat we met z’n allen veilig binnen moeten blijven.

Er zullen kamervragen komen waarom de put pas wordt gedempt als het kalf verdronken is. Er zullen aanvullende maatregelen worden geëist zoals goed gevulde dekenkisten bij elke praatpaal en verplichte survival training op de Noordpool als onderdeel van het inburgeringstraject. En er zal een denktank komen die gaat studeren op het overkappen van heel Nederland.

Vandaag ga ik er op de fiets weer doorheen, door de sneeuw en gladheid, automobilisten trotserend die geen rekening houden met fietsers. Hopelijk kom ik vanavond veilig thuis. Heeft het lot andere plannen met mij, dan wil ik op mijn grafsteen het weerbericht van vandaag gegraveerd. Ter herinnering aan hoe wreed het weer kan zijn. Zie het maar als nationale waarschuwing.

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags: ,

Reacties

6 Reacties to “Centrale deurvergrendeling”

 1. Jooper on februari 2nd, 2010 10:53

  We werden er ook wel vreselijk door overvallen. Kou, sneeuw en gladheid in januari, zoiets verzin je toch niet? Komt het misschien doordat we hier steeds sneller voor alles een zondebok zoeken? Bij elk op zichzelf staand incident moet een schuldige worden aangewezen en vervolgens wordt er nieuw beleid gemaakt om herhaling uit te sluiten. Zo nemen we zelf steeds minder verantwoordelijkheid, want het ligt aan een ander. Ben het helemaal met je eens, weg met weeralarm en waarschuwingen. Als het glad is doe je extra voorzichtig, als het stormt kijk je uit voor vallende takken en als het 40 graden is kan je beter niet gaan joggen. Kunnen we allemaal zelf verzinnen. Maar het is wel verdomd makkelijk om iemand anders de schuld te geven, dan ben je niet zelf verantwoordelijk.

 2. Huub Koch on februari 2nd, 2010 12:55

  Zal je net zien dat ze die Centrale Deurvergrendeling activeren terwijl jij nog buiten staat. Niks lekker binnen blijven! Kortom: niemand de deur uit! 😉

 3. Mike's Webs on februari 2nd, 2010 13:59

  Ha!Ha!Ha! Prachtig stukje, Peter. Ik vrees dat als zo’n centrale deurvergrendeling ooit op onze huizen wordt geplaatst, dat we dan altijd thuis moeten werken. Eurlings ziet opeens de oplossing voor het fileprobleem en laat het rekeningrijden varen; de PVV wil alleen vergrendeling voor bepaalde bevolkingsgroepen (ra ra, wie zouden dat nou zijn) en Balkende vindt dat we pas het huis uit mogen komen als we allemaal HET LICHT hebben gezien. Dat wordt inderdaad zwaar weer…:)

 4. Peter de Kock on februari 2nd, 2010 17:36

  Inderdaad Jooper, bij alles wat er gebeurt, wordt nieuwe regel- en wetgeving uit de hoge hoed getoverd. Het juridisch apparaat leeft in de gouden eeuw. Ik ben trouwens weer veilig thuisgekomen vandaag. Heb vandaag wel een val en bijna val meegemaakt. Is meteen weer inspiratie voor een nieuwe blog.

  Huub, je hebt meteen het gat in de nieuwe wet ‘centrale deurvergrendeling’ te pakken. Dat vraagt om aanvullende wetgeving. Bijvoorbeeld een avondklok in de winter en dat als iedereen binnen zit het KNMI de boel op slot gooit.

  Geniaal Michael: selectief vergrendelen. Als de politiek hier lucht van krijgt…

  Dank voor jullie reacties Jooper, Huub en Michael. Geeft mij weer blogplezier.

 5. Huub Koch on februari 2nd, 2010 22:32

  Ha! Heb je meteen een onderwerp voor een nieuw logje: Blogplezier!

 6. Peter de Kock on februari 2nd, 2010 22:40

  Dank voor de tip Huub. Ik parkeer hem even, ik heb net een nieuw blogje geschreven over mijn avonturen op de fiets vandaag.

Laat je reactie achter!