Wereldvrede

Geplaatst op 19 januari, 2010 

Als het dan toch ‘moet’ gebeuren, dan maar liever omdat we het allemaal samen voor elkaar hebben gekregen dan dat het het werk is van één man of vrouw :).  Ik heb het hier over wereldvrede.

Gisteren las ik in Seth Godin’s e-book ‘What matters now’ een stukje van Martha Beck over ‘World healers’:

The great challenge of the 21st century is to wage peace on a globe full of humans while repairing the unintended damage we’ve inflicted on ourselves, other beings, and the earth. We need modern shamans to channel ancient “technologies of magic” like empathy, creativity, art, and spiritual interconnection, through “magical technologies”
like medicine, computers, and satellites. That marriage of ancient and cutting-edge genius can heal hearts, minds, beasts, plants, ecosystems—almost anything.

En vandaag, met die inspirerende woorden van Martha Beck nog in gedachten, ontdekte ik het promo filmpje van Internet for Peace:

Ik denk: ‘Waarom ook niet?’ Die moderne sjamanen waar Martha Beck het over heeft, dat zijn wij, de Internetters. En Internet is het technologie kanaal dat we gebruiken om ons vredeswerk te doen. En daarom gaat de Nobel prijs voor de vrede in 2010 niet naar èèn man of vrouw maar naar ons allemaal. Zet maar alvast op je CV: 2010 Nobelprijs voor de vrede gewonnen.

Beatrix zal nog wel eens terugdenken aan haar Kersttoespraak als de wereldvrede een feit is. Dan citeert ze JP met de woorden: ‘Met de kennis van nu…..’.

Credits: ik vond het promofilmpje via de blog van Ramon Stoppelenburg

Bewaard onder Mening, spiritualiteit

Tags: ,

Reacties

10 Reacties to “Wereldvrede”

 1. Hanneke on januari 20th, 2010 10:17

  Gaaf idee:-) Wereldvrede zullen we toch met ons allen “moeten” bewerkstelligen of in ieder geval een poging tot is al mooi, de lat niet te hoog leggen, stap voor stap.

 2. Peter de Kock on januari 20th, 2010 11:13

  OK dan Hanneke, voor vandaag leg ik de lat nog laag maar maar morgen…. 🙂 Ik krijg ineens een herinnering aan een training geweldloze communicatie. Aan het eind van de les zei de trainster: als je voor jezelf een lat wilt leggen, leg hem dan hier en ze wees naar de grond.

 3. Hanneke on januari 20th, 2010 12:28

  Peter zo verstandig dat advies, wij (onee ik hou het bij mezelf, ook geleerd op een training:-))ik dus, ben ongeduldig wat betreft doelen bereiken en het enige wat ik dan bereik is frustratie omdat het niet gelukt is. Het is veel fijner om korte kleine doelen te stellen en die dan ook daadwerkelijk te kunnen bereiken. Dan kom je er ook en dat is dan het proces weer bedenk ik me nu ik dit schrijf:-)
  Zo ook met de wereldvrede: dat is zo’n groot doel wat niet zomaar te realiseren is, dus verbeter de wereld begin bij jezelf, zoiets:-)

 4. Peter de Kock on januari 20th, 2010 13:13

  Wat een opmerkelijke samenloop weer van omstandigheden Hanneke. Je schrijft dat wereldvrede zo’n groot doel is en dat het fijner is kleine doelen te stellen. Ik ben net een stukje aan het schrijven naar aanleiding van en ervaring die ik had toen ik Seth’s Godin’s ‘What matters now’ las. ‘Big thoughts and small actions make a difference’ schrijft hij daar.

  Wereldvrede als big thought wil ik wel graag behouden en vandaag maar zien welke small actions ik kan maken. Op dit moment zijn die small actions al een hele uitdaging. Mijn dochter wilde voor lunch een tosti en terwijl ik bezig was die voor te bereiden vroeg ze om een eitje. Dus ik check nog even wat ze wil: een eitje. Zitten we aan tafel, eet ze een paar happen van haar boterham met ei, gaat ze huilen en roept om een tosti. Kijk, dan is wereldvrede ineens ver weg in vergelijking met wat er in me omgaat. Dan is de kleinste stap die ik kan zetten, en tegelijkertijd ook wel de grootste, een paar keer diep ademhalen.

  Precies wat je schrijft: begin bij jezelf.

 5. Gevoel van herkenning : Peter's weblog on januari 20th, 2010 13:38

  […] noemde ik in ‘Wereldvrede‘ het e-book ‘What matters now’ van Seth Godin. Ik kan je echt aanraden dit gratis […]

 6. Gevoel van herkenning : Peter's weblog on januari 20th, 2010 13:38

  […] noemde ik in ‘Wereldvrede‘ het e-book ‘What matters now’ van Seth Godin. Ik kan je echt aanraden dit gratis […]

 7. Gevoel van herkenning : Peter's weblog on januari 20th, 2010 13:38

  […] noemde ik in ‘Wereldvrede‘ het e-book ‘What matters now’ van Seth Godin. Ik kan je echt aanraden dit gratis […]

 8. Gevoel van herkenning : Peter's weblog on januari 20th, 2010 13:38

  […] noemde ik in ‘Wereldvrede‘ het e-book ‘What matters now’ van Seth Godin. Ik kan je echt aanraden dit gratis […]

 9. Gevoel van herkenning : Peter's weblog on januari 20th, 2010 13:38

  […] noemde ik in ‘Wereldvrede‘ het e-book ‘What matters now’ van Seth Godin. Ik kan je echt aanraden dit gratis […]

 10. Hanneke on januari 20th, 2010 21:18

  Leuk voorbeeld van je dochter, ik moest wel even lachen, zo’n kind, heerlijk:-)
  Als je er op gaat letten zit een dag vol kleine stapjes die je kunt zetten.

  Bedankt voor het aanraden van het e-book, ga het zeker bekijken!

Laat je reactie achter!