Vooruitblik 2010

Geplaatst op 1 januari, 2010 

Tien voorspellingen voor 2010:

1. Het hoogtepunt in 2010 is ongetwijfeld het WK voetbal in Zuid-Afrika. De geldschieters van Real Madrid, Chelsea en Manchester City kopen samen Noord Korea op en laten voor heel veel geld de beste voetballers ter wereld naturaliseren tot Noord-Koreaan. Noord-Korea, met Guus Hiddink als coach, wint het WK 2010.

2. Hirsch Ballin dient een wetsvoorstel in om in alle wc-brillen in Nederland een bodyscan in te bouwen en deze te koppelen met een centrale database. Hij krijgt in binnen- en buitenland veel erkenning voor zijn idee en wint de Nobelprijs voor de vrede.

3. Op het Eurovisie songfestival 2010  gooit Nederland het over een andere boeg. Armand vertegenwoordigt, een dikke joint rokend, ons land met ‘Ben ik te min’ en wint tot ieders verrassing het songfestival. Hij wordt uitgeroepen tot nationale held en jongeren volgen Armand’s haarmode. Kappers gaan failliet.

4. Uit een lek bij de belastingdienst blijkt dat we allemaal jaren lang veel te veel belasting hebben betaald.  Pieter Lakeman krijgt geregeld dat we allemaal gecompenseerd worden: we zijn ineens allemaal miljonair. Pieter Lakeman krijgt een standbeeld in de Noordzee dat met het blote oog vanaf de maan is te zien.

5. Er breekt een nieuwe pandemie uit: de Belgische griep. Met de vaccinaties is iets mis en wie is ingeënt krijgt ABC-diarree.  Het elektronisch patiënten dossier kan alle registraties ervan niet aan delete  zichzelf. De bodyscan wc-brillen van Hirsch Ballin kunnen alle shit evenmin verwerken en ontploffen. Hirsch moet zijn Nobelprijs inleveren en zelf alle shit opruimen.

6. Oliemaatschappijen gaan failliet als in 2010 wordt ontdekt dat gebakken lucht ook een prima brandstof is.  Er ontstaat grote vraag naar luchtbakkers. Vooral politici laten zich massaal omscholen omdat zij ervaring hebben met het fenomeen gebakken lucht.

7. Mark Marie Huijbregts erkent in De Wereld Draait Door dat zijn kale hoofd een publiciteitsstunt was en dat hij in werkelijkheid wel haar heeft en er een huidskleurige badmuts overheen had getrokken.

8. Laura Dekker maakt haar zeilreis om de wereld en zet Nederland weer op de kaart als zeevarende natie. Zij weigert   een Koninklijke onderscheiding wat voor bureau Jeugdzorg een reden is haar weer onder toezicht te stellen. De rechter doet een verrassende uitspraak en legt bureau Jeugdzorg TBS op.

9. Door een geheimzinnig computervirus worden alle wetboeken in Nederland gewist. Aanvankelijk ontstaat grote paniek omdat er geen wetten meer zijn maar al snel blijkt dat we het zonder triljoen wetten prima redden. Sterker nog: we worden het meest welvarende land ter wereld.

10. Door nog onbekende oorzaak komen alle nieuwjaarswensen voor 2010 uit en heeft iedereen een gelukkig nieuw jaar.  Een gelukkig nieuw jaar allemaal.

 

Bewaard onder Actualiteit, Verhaaltjes

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Vooruitblik 2010”

 1. Jeugdzorgbeleid on januari 2nd, 2010 07:01

  Betreft punt 8….Buro Jeugdzorg krijgt TBS, hahahaha, nou dat hebben ze zeker bedient dat stelletje kinderhandelaren.

 2. Peter de Kock on januari 2nd, 2010 09:28

  Dat is wel helemaal jouw punt (8) geloof ik. Dank.

 3. Huub Koch on januari 2nd, 2010 17:49

  Ik ga voor 4 en 10! 😉

 4. Peter de Kock on januari 2nd, 2010 19:21

  Thx Huub. 10 sluit natuurlijk ook mooi aan bij jouw blogpost over de wet van Sinterklaas 4 vind ik ook wel top behalve dat standbeeld dan 🙂

Laat je reactie achter!