Ik kom eraan schat

Geplaatst op 2 december, 2009 

‘Papa blokken’ vraagt ze luid en duidelijk. Bijna twee jaar is ze nu en weet precies wat ze wil en hoe ze dat in woorden en/of gebaren duidelijk kan maken. ‘Ik kom eraan schat’ antwoord ik vanachter mijn computer. Ik maak de mailbox nog even schoon, sluit een paar programma’s af, maak de prullenbak leeg en verwijder tijdelijke internetbestanden.

‘Papa blokken’ klinkt het nu wat luider. ‘Ik kom eraan’. Als ik ook nog mijn computer wil afsluiten zie ik haar naast me  staan. Er gaat me een lichtje branden. ‘Ik kom eraan schat, we gaan nu samen met de blokken spelen’. Ik laat de computer aan staan, dat afsluiten kan straks ook wel.

Later wil ik graag dat ze me herinnert als een integere vader, als iemand die doet wat hij zegt en zegt wat hij doet. Als iemand zie zegt: ‘Ik kom eraan’ en dan ook echt komt in plaats van eerst nog van alles afmaken.

Ook al is ze nog geen twee jaar, ze weet nu dat wat ik zeg en wat ik doe twee verschillende dingen kunnen zijn. Het is zo gemakkelijk deze eigenschap bij anderen te herkennen, bij politici bijvoorbeeld. Maar dichter bij huis heb ik zelf ook nog wat huiswerk te doen voordat ik haar geschiedenisboeken in ga als integere vader.

Bewaard onder vaderschap

Tags:

Reacties

4 Reacties to “Ik kom eraan schat”

 1. Ingrid on december 3rd, 2009 20:52

  Dat is iets waar we allebei aan kunnen denken. Of concreet aan haar vertellen wat je nog even af wil maken en dat je daarna samen gaat spelen. In ieder geval wel iets om bij stil te staan op welke manier we reageren.

 2. Peter de Kock on december 3rd, 2009 21:31

  Dank Ingrid. Klopt, het gaat om reageren vanuit bewustzijn en aanwezigheid.

 3. Huub Koch on december 5th, 2009 21:54

  Heel herkenbaar… Ik kom eraan … (tot 3x toe)… soms geef je de tijd aan (nog 10 minuten) … stemt tot nadenken Peter! 😀

 4. Peter de Kock on december 5th, 2009 22:06

  Bedankt Huub. De tijd aangeven is voor mij al een stuk integerder dan 3x zeggen ‘ik kom eraan’. Maar het lijkt soms zo’n automatisme te zeggen ‘ik kom eraan’.

Laat je reactie achter!