Leven als de zon

Geplaatst op 26 november, 2009 

Vandaag was een zwaar bewolkte dag, vanuit de trein zag ik hoe de zon zich tussen de wolken heel even liet zien. Ik  bleef zo lang mogelijk in het zonlicht kijken om ervan te genieten. Het licht was erg fel en verdween daarna weer achter de wolken.

Alle leven op aarde is te danken aan de zon. Stopt de zon ermee, dan houdt het hier op aarde ook op. Of het nou dag of nacht is, zomer of winter, bewolkt of onbewolkt: de zon doet altijd haar uiterste best en schijnt altijd.

Ik vroeg me af hoe mijn leven er uit zou zien als ik dat ook zou doen: waar ik ook ben, wat er ook gebeurt, met wie ik ook ben, steeds het beste bieden van wat op dat moment in mijn vermogen ligt.

Soms hou ik mezelf wel eens in, breng ik in een situatie minder dan ik kan omdat ik het niet de moeite waard vind. Maar hoe anders zou alles zijn als ik zou doen als de zon?

Of stel dat de zon zou doen zoals ik wel eens doe: vandaag schijn ik eens 50% van wat ik kan want ik heb even niet zo’n zin in al die heisa.  Dan is het hier op aarde ook gauw klaar, ook al trek je nog zoveel winterjassen aan.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Leven als de zon”

  1. Huub Koch on november 26th, 2009 22:33

    En nou maar hopen dat de zon ook humor heeft! 😉
    Jij in ieder geval wel!

  2. Peter de Kock on november 27th, 2009 07:11

    Dank Huub. Ik denk wel dat de zon een schat van een ster is.

Laat je reactie achter!