Waarom iedereen ‘normaal’ moet doen

Geplaatst op 24 november, 2009 

The reason they want you to fit in… is that once you do, then they can ignore you.

Seth Godin

Bewaard onder Citaten

Tags:

Reacties

3 Reacties to “Waarom iedereen ‘normaal’ moet doen”

  1. Mike's Webs on november 24th, 2009 11:46

    Ha!Ha! Helemaal waar natuurlijk!

  2. Petra on november 24th, 2009 19:28

    Grappig en hoe raak! Het is natuurlijk weer geen toeval dat ik gisteren ongeveer dezelfde vraag stelde aan White Bull in een interview. Waarom maken mensen het elkaar zo moeilijk? Door elkaar vaak te bekritiseren en te demotiveren in plaats van te motiveren en nieuwe initiatieven toe te juichen? Het antwoord was voor mij een nieuw gezichtspunt: Het is ’tribe-gedrag’. Als iemand dreigt zich buiten de groep te begeven, gaat men hem/haar proberen erbij te houden. En nog een leuke, die ik ooit hoorde: Je verwacht geen ‘genie’ in je vriendenkring. Dus mocht je een genie zijn, zal dat niet in je oude vertrouwde omgeving als zodanig herkend worden! Allemaal goede redenen om van de gebaande paden af te wijken, toch?

  3. Peter de Kock on november 24th, 2009 20:48

    Bedankt Michael en Petra. Wat je schrijft over tribe-gedrag Petra herken ik van het ‘krabbenmand-effect’: de krabben verhinderen elkaar om uit de mand te kruipen.

Laat je reactie achter!