Hoofd of hart?

Geplaatst op 10 november, 2009 

Een spiritueel jargon juweeltje dat ik de laatste tijd zie en hoor is deze: ‘Communiceer je met het hoofd of met het hart?’.

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als ik tegen iemand die met het hart communiceert zou zeggen: ‘Houd je kop’. Zou dan het hart ermee stoppen? Ik durf het niet uit te proberen.

Lees ook: Communicatie met het hart

Bewaard onder Mening, spiritualiteit

Tags: ,

Reacties

6 Reacties to “Hoofd of hart?”

 1. Petra on november 10th, 2009 10:51

  Welke reden zou er zijn om dat te zeggen? Als mensen echt vanuit hun hart communiceren, weten ze (voelen ze) precies wanneer er beter niks gezegd kan worden…

 2. Peter de Kock on november 10th, 2009 20:47

  Ha die Petra, ik lees je comment en heb meteen een herinnering aan mijn vader op mijn netvlies. Ik zie ons in de woonkamer zitten en tv kijken. Er was in die tijd een reclame filmpje van een schuurmiddel voor in de keuken. In dat filmpje werd getoond wat er met je aanrecht gebeurde als je het schuurmiddel van het ‘verkeerde’ merk zou nemen: krassen. Om die krassen extra kracht bij te zetten kwam er een schaats in beeld die krassen in het ijs maakte. Telkens als mijn vader die reclame zag, zei hij doodnuchter: ”Dan moeten ze er ook niet op schaatsen!’. Met andere woorden: zonder schaatsen geen krassen. Maar daar ging die hele reclame niet over.

 3. Petra on november 10th, 2009 21:59

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik begrijp de vergelijking niet. Al vind ik het een leuk verhaal. Wat bedoel je? Als mensen ècht (en niet nep…) vanuit hun hart zouden communiceren, zouden ze elkaar toch nooit op de ziel kunnen trappen?

 4. Peter de Kock on november 11th, 2009 00:28

  Ik had juist gehoopt dat ik mijn eigen ‘grap’ niet hoef uit te leggen Petra. Om een lang verhaal kort te maken: ik heb mijn irritatie over spiritueel jargon gebruikt om er om te kunnen lachen.

 5. Joep Oomen on november 12th, 2009 00:02

  Slechte komiek? of toch een Briljant schrijver :-)? Das mijn grapje ! 🙂 Of gebruik je net als ik humor om je waarheid indirect te uiten?

 6. Peter de Kock on november 12th, 2009 21:30

  Je maakt het me wel gemakkelijk Joep: briljant schrijver natuurlijk 🙂

Laat je reactie achter!