Emoties herkennen

Geplaatst op 30 oktober, 2009 

Emoties werkelijk voelen en accepteren ligt in een emotioneel vijandige samenleving als de onze behoorlijk lastig. Voel je je verdrietig, dan krijg je te horen: ‘Kop op!’. Voel je je boos, dan is het welgemeend advies om vooral rustig te blijven. En voel je je blij, dan maakt een ‘pas maar op dat je niet wordt teleurgesteld’ al snel een einde aan het plezier.

Het beste draag je 24/7 een zo neutraal mogelijke uitdrukking op je gezicht zodat anderen zich vooral niet ongemakkelijk voelen. Emoties is zoiets als Mexicaanse griep: elk contact vermijden en als voorzorgsmaatregel in  ieder geval de handen wassen en een mondkapje dragen om besmetting te voorkomen.

Emoties herkennen is nu gemakkelijker dan ooit. Let op: ZONDER ZE TE VOELEN! Jawel, dankzij de techniek is het nu mogelijk om je emoties te herkennen zonder ze daadwerkelijk te voelen. Ene meneer Dragos Datcu van de TU in Delft heeft een camerasysteem uitgevonden dat emoties herkent aan de hand van gezichtsuitdrukkingen.

Dus: haal weg die badkamerspiegel en vervang deze door de camera van meneer Datcu. Je staat ’s morgens op, kijkt in de camera en je weet precies of jij je boos voelt, bang of gespannen zonder dat je het ook maar zelf hoeft te voelen! Weg met dat softe emo-gedoe: gevoelloos leven is nu gemakkelijker dan ooit.

Bewaard onder Actualiteit, Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!