Fooienpot

Geplaatst op 27 oktober, 2009 

Vorige week na mijn gesprek met de goeroe, liep ik naar de gratis bewaakte fietsenstalling. Ik wilde mijn fiets ophalen en weer naar huis. In mijn hand had ik wat geld klaar om in de fooienpot te stoppen die bij de uitgang van de fietsenstalling staat. Op het plankje waar de fooienpot altijd staat was alleen een lege plek: geen fooienpot.

Ik vroeg de beheerder naar zijn fooienpot: ‘Die moesten we van de gemeente weghalen. Ze zeiden dat mensen zich anders verplicht voelen om een fooi te geven’. Huh? De fooienpot is er nog maar staat nu binnen in het kantoortje. Wie een fooi wil geven kan deze overhandigen aan de beheerder maar dat is lang niet zo leuk als geld in een echt geldkistje stoppen.

Ik moest aan die fietsenstalling denken toen ik het volgende filmpje zag van een blinde man met zijn fooienpot:

De beheerders van de fietsenstalling hadden trouwens veel klachten gekregen dat de fooienpot was verdwenen. Ben benieuwd wat de gemeente daar weer op gaat verzinnen. Zelfs geven uit gulheid wordt kapot gereguleerd.

Die blinde man mag dus van geluk spreken dat hij niet hier in de gemeente woont.

Bewaard onder Actualiteit, Inspiratie, Persoonlijk

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!