Karma op de schop

Geplaatst op 1 oktober, 2009 

Vandaag stond op nu.nl een artikel over een internationaal team van astronomen die in het heelal misschien een nieuwe kracht hebben ontdekt. Als die kracht inderdaad bestaat moet het huidige begrip van zwaartekracht misschien wel worden herzien en gelden ook de wetten van Newton en Einstein niet meer.

Wat een impact zal deze ontdekking hebben! Dat wat we lange tijd als onomstotelijk en bewezen waarheid beschouwden, is dat straks misschien niet meer. Bewijzen zijn niet langer bewijzen en waarheid is niet langer waarheid. Is het niet fascinerend hoe snel en hoe diepgaand alles verandert?

Ik las dat artikel over die ontdekking van die nieuwe kracht en dacht terug aan het stukje van gisteren over een hele kudde ikken. Wat Gertrud in haar comment schrijft en waarover Gertrud en ik daarna nog per e-mail hebben uitgewisseld, is waar. Waar in de zin van dat ik het herken uit spirituele boeken. Maar is het dan ook echt waar?

Misschien is het wel waar geweest en is het dat nu niet meer. Net zoals de wetten van Newton en Einstein eens waar waren en straks niet meer. Of misschien is het wel zo dat, omdat we in bewustzijn groeien, ook het filter verandert waar alle gechannelde boodschappen doorheen gaan. En als dat filter verandert, verandert ook de boodschap die we ontvangen. Met een ruimer bewustzijn wordt het filter ruimer en de boodschap die er doorheen komt rijker. En net als de eens zo onomstotelijke wetten van Newton en Einstein veranderen, kan ook het begrip van karma veranderen, is het niet meer die rugzak vol persoonlijke shit uit vorige levens maar een zak vol tools die je kunt gebruiken.

Wat er met de wetten van Newton en Einstein gaat gebeuren weet ik niet. Ik vind het wel spannend. Gelukkig heb ik mijn natuurkundeboeken al lang geleden opgeruimd maar misschien kunnen nu ook een aantal spirituele boeken het recyclingcircuit in.

Ik zou het wel fijn vinden als behalve Newton en Einstein, ook karma op de schop gaat. Karma klinkt me toch net iets te veel als een opgepimpte spirituele versie van wat het christendom de hel noemt.

Bewaard onder Actualiteit, spiritualiteit

Tags: , ,

Reacties

5 Reacties to “Karma op de schop”

 1. Petra on oktober 2nd, 2009 15:20

  Dat vind ik nog eens een boeiende gedachte: Zwaartekracht met karma te vergelijken!
  Daar zit wat in!
  Je zou overigens ‘de geheime Newton’ eens moeten lezen, sluit hier allemaal mooi op aan.

 2. Gertrud Althausen on oktober 7th, 2009 22:22

  . Karma met zwaartekracht vergelijken is zo gek nogniet omdat het afwerken van je karma,karma door lessen vervangen en je bent eruit, je echt helemaal op de grond brengt in je lichhaam met all je energie. En ik heb dus alles beleefd en terug gevonden dus ik weet dat het waar is en ik heb ervaren dat het waar is, tot het medische aan toe, dus manifesties ervan in je lichaam.Een hele kluif geweest maar meer dan de moeite waard.

  Die nieuwe kracht? Stel je nou voor dat ze eindelijk “God” hebben ontdekt, die universele kracht waar alles op draait zonder fouten, zonder toeval en zonder vergissing….dat was mijn eerste gedachte toen ik het las.

 3. Peter de Kock on oktober 7th, 2009 22:45

  Misschien is die nieuwe kracht wel TOVERkracht 🙂

 4. Gertrud Althausen on oktober 11th, 2009 09:51

  *GOD* of hoe je die *universele overal energy* wilt noemen is toverkracht – als je erin bent met heel je wezen is alles mogelijk maar eerst eens je lichaam in…..het bestuuringselement, de auto, de motor of de lamp om jou energieke toverkracht te kunnen laten werken, je licht te laten schijnen

 5. Peter de Kock on oktober 11th, 2009 12:38

  Dank Gertrud. De wetenschappers die de nieuwe kracht ontdekken zullen er vast wel een naam met Nobelprijs-allure voor bedenken. Als woordproever smaakt het woord ‘God’ toch minder lekker als ’toverkracht’. Toverkracht proeft puur en God proeft als iets met veel E-nummers 🙂

Laat je reactie achter!