Belangrijk

Geplaatst op 7 september, 2009 

Er zijn momenten dat je er achter komt dat wat belangrijk voor je is eigenlijk best onbelangrijk is.  Sommige mensen ontdekken dat na een ingrijpende gebeurtenis in hun leven zoals na een ernstige ziekte of het verlies van een dierbare. Maar je kunt het ook op een minder dramatische manier ontdekken.

Vakantie bijvoorbeeld. Op vakantie gaan is ideaal om een aantal dingen drastisch anders te doen, al is het maar voor een week. En dan ontdekken dat dit nog goed bevalt ook.

Zo heb ik het tijdens de vakantie een week helemaal zonder Internet en e-mail gedaan. Ook niet stiekem even het WIFI netwerk van het vakantiepark gebruikt maar geheelonthouding. Niet geblogd, niet getwitterd, niet gesurfd, niet genetwerkt, geen RSS feeds gevolgd en er ook niet over gedroomd. Voor de vakantie was ik hier dagelijks mee bezig, vaker en meer en intensiever dan ik wilde want…….ik vond het belangrijk.

Tijdens de vakantie heb ik Internet geen moment gemist en was het dus ineens onbelangrijk.

Belangrijk: wat een krachtig woord. Noem iets belangrijk en het krijgt ineens een andere lading. Je gaat naar iets dat je belangrijk noemt anders kijken en je gaat je ook anders gedragen. Wat je belangrijk noemt krijgt macht over jou.

Maar eigenlijk is niks belangrijk. Zelfs als je stopt met ademhalen gaat alle leven gewoon door. Lekker hoor om de zelf gecreëerde hype van wat belangrijk is door te prikken.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags: ,

Reacties

2 Reacties to “Belangrijk”

  1. Huub Koch on september 8th, 2009 14:30

    Een heerlijke ontdekking waar ik me helemaal in kan vinden. Sluit ook helemaal aan bij de vorige posting! Toch nog een antwoord gekregen dus! 😉

  2. Peter de Kock on september 8th, 2009 17:07

    Dank Huub. God geeft altijd antwoord, vaak via andere mensen en onverwachts.

Laat je reactie achter!