Proberen

Geplaatst op 6 mei, 2009 

Proberen is eigenlijk best een gek woord. Ik bedoel, als je iets probeert te doen, doe je het dan wel of niet? Als je probeert een boek te schrijven, schrijf je dan een boek of niet? Proberen klinkt zo’n beetje als iets wel doen en tegelijk ook niet doen. En dat kan niet, je doet iets wel of je doet iets niet.

Voor mij betekent proberen gewoon dat je iets gaat doen en dat je je onzeker voelt over het resultaat.  In plaats van dat ik zeg: ‘Ik ga proberen te zingen’ zeg ik: ‘Ik ga zingen en voel me onzeker over het resultaat van mijn gezang’. Het eigenaardige is dat dit voor mij een stuk zelfverzekerder klinkt dan: ‘Ik ga proberen te zingen’.

Bewaard onder Communicatie

Tags:

Reacties

2 Reacties to “Proberen”

  1. Joep Oomen on mei 10th, 2009 13:24

    Proberen = Pro Beren (op de weg)

  2. Peter de Kock on mei 10th, 2009 15:45

    Ha, die Pro Beren was ik helemaal vergeten. Thanks Joep.

Laat je reactie achter!