The New Codependency

Geplaatst op 22 april, 2009 

Melody Beattie heeft een nieuw boek geschreven: ‘The New Codependency’

Melody Beattie en Robert Burney zijn mijn favoriete schrijvers als het over Codependency gaat.  Daar waar Robert Burney voornamelijk via Internet publiceert over Codependency en Recovery, schrijft Melody Beattie er vooral boeken over.  Allebei schrijven ze vanuit eigen ervaringen en dat maakt dat wat ze schrijven zo prettig leest. Ze weten waar ze het over hebben en verwoorden dat op een eenvoudige en zeer toegankelijke manier.

De Nederlandse vertaling van de term Codependency, medeafhankelijkheid, vind ik drie keer niks. Het klinkt voor mij als een poging een Nederlandse vertaling te bedenken voor een woord als ‘Computer’. Omdat ik niet steeds over ‘medeafhankelijkheid’ wil struikelen lees ik de Engelse versie van ‘The New Codependency’. En…. een Nederlandse vertaling van dit boek is er nog niet. Of die vertaling er komt? Van Melody’s indrukwekkende boekenlijst is er maar weinig in het Nederlands vertaald.  Er wordt toch al weinig over Codependency gepubliceerd in het Nederlands.

In ‘The New Codependency’ vertelt Melody over de ‘mutatie’ van Codependency. In onze snel veranderende wereld is ook Codependency veranderd. De symptomen van Codependency kunnen nu ook beter worden gemaskeerd dan vroeger door toedoen van medicijnen die tegenwoordig overal en gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Ook andere factoren spelen een rol. Zo geeft Melody het voorbeeld dat iemand vroeger thuis geobsedeerd bleef wachten op dat ene telefoontje. Nu kan zo iemand dankzij de mobiele telefonie met obsessie en al de straat op.

De maatschappij verandert, alles verandert, en ook Codependency. En daarom dit nieuwe boek: ‘The New Codependency: Help and Guidance for Today’s Generation’.

Bewaard onder Boeken, Codependency

Tags: , ,

Reacties

3 Reacties to “The New Codependency”

  1. Dankbaarheid | Peter’s weblog on mei 3rd, 2009 18:13

    […] door Melody Beattie’s nieuwe boek ‘The New Codependency‘ ben ik weer aan het oefenen met dankbaarheid. Hardop of in gedachten ‘bedankt’ […]

  2. Power is a gift | Peter’s weblog on mei 12th, 2009 20:41

    […] interessante kijk op het fenomeen ‘Kracht’ las ik in het boek ‘The New Codependency‘ van Melody Beattie. In het hoofdstuk ‘The secrets to power’ schrijft […]

  3. Codependent relatie met de maatschappij | Peter’s weblog on december 1st, 2009 10:05

    […] haar boek ‘The New Codependency‘ gaat Melody Beattie in op de mutatie van codependency, over hoe codependency in onze snel […]

Laat je reactie achter!