De grootste moed

Geplaatst op 20 januari, 2009 

Zou je in je leven nog langer bang zijn als je ooit iets had gedaan wat alleen de aller dappersten durven? Zou je nog langer in angst leven als je ooit iets had ondernomen waar zoveel moed voor nodig is dat het beklimmen van de Mount Everest erbij in het niets valt? Zou je nog langer in angst leven als je wist dat je over een enorme moed beschikt en dat je die al eens getoond hebt?

Er is inderdaad iets waar een enorme berg moed voor nodig is, meer moed dan voor het beklimmen van de Mount Everest.  En dat is……geboren worden! Elke mens op aarde beschikt over deze moed en heeft deze moed getoond. Iedereen heeft als eens een strijd op leven of dood gevoerd en deze gewonnen tijdens de geboorte.

Moed‘ zo schrijft de Wikipedia, is de bereidheid de confrontatie met lichamelijke pijn, tegenslag en levensbedreiging, onzekerheid, angst en intimidatie aan te gaan en te doorstaan.

Deze moed zit in iedereen. Er bestaan geen bange mensen, er bestaan alleen moedige mensen.

Bewaard onder Mening

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!