Abonnement op het Nederlands staatsburgerschap

Geplaatst op 9 december, 2008 

Ik las vandaag op Zaplog een werkelijk briljante blog in de vorm van een brief aan Koningin Beatrix. De strekking van de brief is dat de schrijver ervan zijn abonnement op het Nederlands staatsburgerschap opzegt. Klik hier om deze brief ‘Beste Bea’ te lezen.  

De brief werkt als eye-opener om eens wat vragen te stellen bij datgene wat we als heel normaal beschouwen maar wat misschien wel helemaal niet zo normaal is. 

Want stel je toch voor dat je ontdekt dat je een abonnement op een tijdschrift hebt en dat je dat tijdschrift niet meer wenst te ontvangen omdat de kwaliteit zo beroerd is. Stel je dan ook voor dat je van de abonnementsafdeling van dat tijdschrift te horen krijgt dat je bij geboorte automatisch lid bent, dat opzeggen van je abonnement onmogelijk is en dat als je je abonnementsgeld niet betaalt, het geld met geweld van je zal worden verkregen.

Bizarre situatie nietwaar? Niet als je de brief op Zaplog leest want deze maakt duidelijk dat het abonnement op het Nederlands staatsburgerschap ongeveer zo werkt. Het wakker worden is in volle gang.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Reacties gesloten.

Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close