Precies wat ik bedoel

Geplaatst op 25 oktober, 2008 

De vorige post, proefwerk nakijken, staat nog maar net online als ze me vraagt of ik wil horen over een fout die in de tekst staat. Ik ben blij dat ze het eerst vraagt want dat geeft even ruimte om af te stemmen op wat ik wil. “Nee” zeg ik, “ik wil niet horen over fouten, ik wil wel graag horen wat je leuk vindt aan het artikel”. “Dat weet ik niet” zegt ze. “Ik heb de tekst nog niet gelezen”. En dat doet even pijn.  

Het lijkt er soms wel op alsof regels maar één doel hebben: fouten kunnen opsporen. En dan vooral de ander ermee confronteren. Daarom zijn er zoveel wetten, voorschriften en regeltjes. En een heleboel mensen die toezien op de naleving ervan, de fout-aholics. Aan mijn eigen oordelen te merken zit de pijn dieper dan ik nu kan toegeven.

Bewaard onder Persoonlijk

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!