Geld eten

Geplaatst op 15 oktober, 2008 

Ik heb jaren lang een t-shirt gehad met daarop de volgende tekst:

“Only when the last tree has died and the last river been poisoned and the last fish been caught will we realise we cannot eat money”. (Cree Indian Prophecy)

Hoe van toepassing op deze tijd! Luister naar hoe mensen over geld praten en je hoort dezelfde verslaving als de alcoholist die over drank praat, als de junk die over zijn shot praat: ze kunnen niet zonder. Althans, dat is hun beleving. 12 stappen programa’s hebben bewezen dat het wel degelijk mogelijk is om zonder alcohol en drugs te leven. Misschien is het tijd om wereldwijd het 12 stappen programma toe te passen met betrekking tot onze verslaving aan geld.

Stap 1 is dat we erkennen dat we machteloos zijn over geld. En dat zijn we want geld heeft macht over ons. Klinkt dat als een verslaving? Nou en of. We zijn moneyholics geworden en we krijgen een niet te missen kans om af te kicken. De financiële wereld ondergaat haar cold turkey.

“Temperature is rising, fever is high. Can’t see no future, can’t see no sky. My feet are so heavy, so is my head. I wish I was a baby, i wish i was dead. Cold turkey has got me on the run” Zingt John Lennon in het nummer “Cold turkey”.

Bewaard onder Actualiteit, Mening, Muziek

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!