Van Genpo Roshi naar groei en de omgeving die meegroeit

Geplaatst op 3 september, 2008 

In het magazine Happinez nummer 6/2008 las ik een interessant interview met Genpo Roshi. In dit artikel, vertelt hij onder andere over het Big Mind proces. Tijdens zo’n proces schakelen de deelnemers steeds om van stem (state of mind) en laat Genpo Roshi de deelnemers bijvoorbeeld spreken met de stem, van hun controller, de stem van angst, de stem van de skepticus en de stem van het kwetsbare kind.

In het volgende filmpje vertelt Genpo Roshi kort over ‘Big mind’. Als je interesse hebt kun je meer filmpjes vinden op het YouTube Big Mind Network.

In hetzelfde artikel in Happinez zegt Genpo Roshi dat we in de plaats van ‘Human Beings’ eigenlijk ‘Human Doings’ zijn geworden omdat we altijd maar op zoek zijn om iets te doen. Twee prachtige bergippen: human beings (ZIJN) en human doings (DOEN). Ik heb dat woord human doings eens gegoogled en kwam terecht bij een artikeltje van Dorothy M. Neddermeyer met de titel ‘Are You a Human Doing or a Human Being? Hierin schrijft zij dat als je vertrouwen hebt in jezelf, dat je dat via je lichaamstaal uitstraalt en dat anderen op je zullen reageren met vertrouwen. Want, zo schrijft ze, je geloof en mindset bepalen hoe je BENT met mensen en hoe ze op je reageren.

Daarom: als je groeit (bijvoorbeeld in vertrouwen) groeit je omgeving met je mee.

Bewaard onder spiritualiteit

Tags: ,

Reacties

Een Reactie to “Van Genpo Roshi naar groei en de omgeving die meegroeit”

  1. Het ego verdient beter | Peter’s weblog on juni 17th, 2009 18:09

    […] in een kijkje achter de schermen van alle verschillende delen van jezelf? Kijk dan eens naar het Big Mind proces van Genpo Roshi en zie hoe nuttig al die delen zijn. Echt […]

Laat je reactie achter!