De houdbaarheid van waarheid

Geplaatst op 29 augustus, 2008 

Ik lees graag maar misschien was het deze week wel wat te veel van het goede. Ik was verzadigd, zat gewoon vol. Er kon niks meer bij. Het effect was dat als ik toch probeerde nog iets te lezen, ik me de vraag stelde: is het wel waar wat ik hier lees? 

Stel nou dat niets waar is. Mensen hebben lange tijd de overtuiging gehad dat de aarde plat was en toen bleek ineens dat dit niet waar was. Wat een schok. Waarom zou alles wat we nu denken dat waar is niet gewoon een moderne variant zijn op de overtuiging dat de aarde plat is? Misschien dat morgen iemand met overdonderend bewijs komt zodat wat vandaag waar is morgen onwaar is. Alles is tijdelijk en de waarheid is daarop geen uitzondering. Ook waarheid is tijdelijk en het lijkt erop dat de houdbaarheidsdatum van waarheid steeds sneller verstrijkt  De houdbaarheid van waarheid wordt korter.

De tijd dat wetenschappers, leraren, politici, priesters en goeroe’s wisten (of dachten te weten) wat de waarheid was is voorbij. De verantwoordelijklheid om te bepalen wat wel en niet waar is rust nu op de schouders van ons allemaal. Ieder voor zich en God voor ons allen.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!