Passie en vaagheid

Geplaatst op 25 juli, 2008 

Ik las een column van Richard Engelfriet met als titel ‘Het mag van mij wel weer wat vager!’ In zijn column betoogt Richard dat we door zaken concreet en SMART te willen maken, we de passie om zeep helpen.

Hij verwijst daarbij naar de beroemde speech van Martin Luther King : I have a dream.  Stel je voor, zo schrijft hij, dat er naast Martin Luther King een manager was gaan staan die tegen Martin Luther King had gezegd:  “Hoe groot is die droom van u? Wanneer is het doel geslaagd? Hoeveel fte’s heeft u nodig? Onder welke productgroep moet dat worden gebudgetteerd?” Het effect: weg passie, weg droom!

Een prachtig pleidooi voor passie. Hoe? Door meer ruimte te maken voor vaagheid.

Bewaard onder Inspiratie, Ondernemen

Tags: ,

Reacties

Laat je reactie achter!