Het woordje MIJN

Geplaatst op 27 juni, 2008 

“Indirect kan een emotie ook een reactie zijn op een feitelijke situatie of gebeurtenis, maar het is een reactie op de gebeurtenis gezien door het filter van een mentale interpretatie, het filter van het denken, dat wil zeggen, door de mentale concepten van goed en slecht, prettig en onprettig, mij en mijn. Het is waarschijnlijk dat je geen enkele emotie voelt als je hoort dat iemands auto gestolen is, maar als het jouw auto is, voel je je waarschijnlijk geschokt. Het is verbazingwekkend hoeveel emotie zo’n klein mentaal concept als ‘mijn’ kan opwekken.”

Eckhart Tolle (citaat afkomstig uit zijn boek ‘Een nieuwe aarde’).

Bewaard onder Boeken, Citaten

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!
Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close