Bewustzijn en de consumptiemaatschappij

Geplaatst op 21 juni, 2008 

De smeerolie en brandstof van onze consumptiemaatschappij zijn de pogingen onszelf te vinden in dingen.  Als we iets nieuws kopen, zelfs al is dat het huis van onze dromen, dan is de bevrediging van korte duur. Het ego wil steeds meer en meer want het identificeert zich met dingen. 

Door groei in bewustzijn neemt deze waanzin af omdat we het niet meer nodig hebben ons te identificeren met dingen. Groei in bewustzijn zorgt voor diepgaande veranderingen en dringt diep door tot in de financiële structuren van onze maatschappij.

Bewaard onder Mening

Tags:

Reacties

Laat je reactie achter!
Deze blog maakt gebruik van cookies Privacy informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close